Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchenen kauppa on vääjäämätön, sillä hän ei ilmestynyt joukkueen ensimmäisiin harjoitusleiriä edeltäviin harjoituksiin.

Asiasta kertoi Denver Postin toimittaja Mike Chambers. Samalla hän paljasti tapahtuneen vetäneen Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskogin todella hiljaiseksi, kun häntä haastateltiin.

– Juttelin hieman Dutchyn (Duchene) kanssa. Hän ei ole täällä; se ei ole mikään salaisuus. Meidän täytyy vain odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu, selkeästi vaisu ruotsalaishyökkääjä totesi.

– Tällä hetkellä hän on osa tätä organisaatiota ja me kaikki odotamme hänen olevan täällä, kun harjoitusleiri käynnistyy. Mitään muuta en osaa asian tiimoilta sanoa.

Harjoitusleiriä edeltävät harjoitukset eivät ole varsinaisesti pakollisia, mutta Duchene on aina ilmestynyt jo ennen harjoitusleiriä paikalle Denveriin. Kaikki siis kielii siitä, että kanadalaissentteri on todella tyytymätön tilanteeseen ja tällä tavalla hän asettaa myös painetta Avalanchen GM:nä toimivan Joe Sakicin suuntaan.

Tilanteen eskaloiduttua tähän pisteeseen saakka, on entistä selvempää, että Duchene tullaan kauppaamaan ennen kauden alkua. Tosiasia on nimittäin se, että mitä pidempään 26-vuotias hyökkääjä on Avalanchessa, sitä voimakkaammin hänen vaihtoarvonsa putoaa.

Sakic tuskin voi enää edes tässä vaiheessa haaveilla jättimäisestä palautuksesta Duchenen vaihtokaupan suhteen ja kanadalaispelurin uskotaankin irtoavan Top 4 -puolustajalla ja ykköskierroksen varausvuorolla.

Duchenen kintereillä ovat kesän aikana olleet kaikkein voimakkaimmin sekä Nashville Predators että Columbus Blue Jackets ja näiden kahden seuran uskotaan edelleen olevan kaikkein potentiaalisimmat laskeutumispaikat Duchenelle.

Joissain yhteyksissä myös Montreal Canadiens on nostettu esille yhtenä vaihtoehtona, eikä myöskään Boston Bruins ole ulkona laskuista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.