NHL:n varaustilaisuus (Draft) 2021. Kuva: Taneli Niinimäki.

NHL Draft 2021

NHL:n vuoden 2021 varaustilaisuus järjestetään kauden 2020-21 jälkeen. Suomalaisittain yksi ensi kesän varaustilaisuuden mielenkiintoisimmista nimistä on Aatu Räty. Tältä sivulta löydät kaikki varatut pelaajat, suomalaiset sekä draft-uutiset.

Sisällysluettelo

Draft-uutiset

Tampa Bayn supertähti ennustaa: huippulupaus nappaamassa pelipaikan suomalaisten nenän edestä

Sukupolvensa lupaavimpana maalivahtina pidetty Jaroslav Askarov varattiin Nashville Predatorsiin tämän vuoden NHL Draftin 1. kierroksen 10. vuorolla ja miehestä odotetaankin seuran tulevaisuuden vastuunkantajaa. NHL:n viime...

TOP-listaus: näillä seuroilla NHL:n parhaat nuoret lupaukset – suomalaiset upeasti edustettuna

Suomalaispelaajien virta NHL:ään jatkunee tulevinakin vuosina vilkkaana, sen verran tiheään tahtiin sinivalkoisia nimiä on viime vuosina taalakaukaloihin varattu. The Athletic rankkasi kaikki NHL-joukkueet niiden varauspoolien...

Pens tarttui suomalaiseen maalivahtilupaukseen – torjui vasta Liigassa avausvoiton: ”On tapahtunut erittäin paljon”

Maalivahtilupaus Joel Blomqvistin lokakuun alku oli hullu, kun keskikesän draft siirtyi. Kuun ensimmäisenä päivänä pelaaja torjui elämänsä ensimmäisen voiton Kärppien paidassa Liigassa, ja pari päivää myöhemmin...

Draft-järjestys 2021 (Draft Lottery)

NHL:n varaustilaisuuden (Draftin) ensimmäisen kierroksen varausvuorot arvotaan myöhemmin.

Ranking-ennusteet

ISS Hockey

Ensimmäistä arviota ei vielä julkaistu.

#MaaPelaajaPP

Eliteprospects.com

Ensimmäistä arviota ei vielä julkaistu.

#MaaPelaajaPP

NHL Central Scouting P-Amerikka

Ensimmäistä arviota ei vielä julkaistu.

#MaaPelaajaPP

NHL Central Scouting Eurooppa

Ensimmäistä arviota ei vielä julkaistu.

#MaaPelaajaPP

Kärkinimet

Brandt Clarke, Kanada, P

Vasta 17-vuotias puolustaja debytoi junioriliiga OHL:ssä viime kaudella ja summasi Barrie Coltsin riveissä 57 ottelussa 38 (6+32) tehopistettä. Clarke jatkaa samaisessa seurassa myös tulevalla kaudella.

Medioissa 185-senttistä puolustajaa kuvaillaan vahvaksi ja hyökkääväksi puolustajaksi, jolla on saumat murtautua koko varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

– Hänellä on hyvät kädet ja kiekonkäsittelytaidot. Huippuluokan pelinäkemyksen ja luistelukyvyn avulla hän tuo kiekon helposti hyökkäysalueelle, eikä hän tee hätiköityjä ratkaisuja. Hän osallistuu myös kulmissa fyysiseen peliin, eikä anna kiekolliselle tilaa, The Hockey Writersin sivuilla todetaan.

Owen Power, Kanada, P

195-senttinen ja 97-kiloinen puolustajajärkäle on yksi NHL:n varaustilaisuuden potentiaalisimmista ykkösnimistä. Power oli viime kaudella USHL:ssä Chicago Steelin johtavia pelaajia, kun 45 ottelussa syntyi puolustajalle komeat 40 (12+28) tehopistettä. Tällä hetkellä Power pelaa puolestaan yliopistoliiga NCAA:ssa Michiganin joukkueessa.

– Hän on erittäin urheilullinen ja nopea kokoonsa nähden. Luistelu ja peliäly ovat hänen vahvuuksiaan. Hän hyödyntää kehittyäkseen jokaisen hetken paitsi jäällä, myös pukuhuoneessa ja videoistunnoissa, The Hockey Writersin sivuilla kehutaan.

Aatu Räty, Suomi, KH

Aatu Räty on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia koko maailmassa. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Tulevan NHL Draftin suomalainen ykkösnimi. Pudonnut viimeisimmissä arvioissa hieman, sillä kausi ei ole sujunut aivan odotusten mukaisesti. Jäi sivuun myös nuorten MM-kisoista.

– Räty on erittäin lahjakas pelaaja, joka on kuulunut ikäluokkansa kärkeen jo vuosia. Murtautui todella vahvaan Kärppien Liiga-joukkueeseen alaikäisenä, minkä lisäksi pelasi viime kaudella loistavasti Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kärkiroolissa. Uskomattomat kädet ja hyökkäyspään vaistot, minkä lisäksi hän on keskimääräistä parempi luistelija.

– Räty on todella korkean luokan talentti, mutta ei erotu joukosta Jack Hughesin tai Alexis Lafrenieren tavoin, The Athleticin toimittaja Corey Pronman arvioi marraskuussa vuonna 2020.

NHL Draft 2021 -infopaketti

Vuoden 2021 NHL Draftin paikasta tai aikatauluista ei ole vielä toistaiseksi tietoa, sillä koronavirustilanne on viivästyttänyt NHL:n toimintaa. Päivitämme tälle sivulle aina tuoreimman tilanteen.

Tänä vuonna varauskelpoisia ovat 1.1.2001-15.9.2003 syntyneet pelaajat. Varata voi myös vuonna 2000 syntyneitä ei-pohjoisamerikkalaisia pelaajia ja vuoden 2019 draftissa varattuja pelaajia, jotka eivät ole allekirjoittaneet NHL-sopimusta ja jotka ovat syntyneet 30.6.2001 jälkeen.

Varausjärjestys

Varauslotossa kaikilla pudotuspelien ulkopuolelle jäävillä joukkueilla on painotettu mahdollisuus voittaa itselleen varaustilaisuuden ensimmäinen vuoro.

Kuka varataan ykkösenä?

Vuoden 2021 varaustilaisuuden ykkösnimeksi on povattu tähän mennessä kolmea eri nimeä: kanadalaisia puolustajia Brandt Clarkea (Barrie Colts, OHL) ja Owen Poweria (Michiganin yliopisto, NCAA) sekä Kärppien hyökkääjää Aatu Rätyä (Kärpät, Liiga).

Keitä muita suomalaisia varataan kärkipäässä?

Rädyn jälkeen muita ykköskierroksella varattavia suomalaisnimiä voivat olla ainakin Jokereiden A-nuorissa pelaava Samu Salminen ja Kärppien A-nuorissa pelaava Samu Tuomaala. Molemmat ovat pelipaikaltaan hyökkääjiä.

Täältä näet kaikki suomalaiset ykköskierroksen varaukset NHL:ssä.

Lähteet

Eliteprospects
Wikipedia

Toteutuneet varaukset

NHL Draft 2021, 1. kierros

Näytä varauskierrokset 2-7

NHL Draft 2021, suomalaiset varaukset

VuoroJoukkuePelaajaPP