Suomalaispelaajien virta NHL:ään jatkunee tulevinakin vuosina vilkkaana, sen verran tiheään tahtiin sinivalkoisia nimiä on viime vuosina taalakaukaloihin varattu.

The Athletic rankkasi kaikki NHL-joukkueet niiden varauspoolien mukaan parhaasta huonoimpaan. Listan ykkössija meni New York Rangersille, jonka nuorista tähdistä Alexis Lafreniére varattiin tämän vuoden varaustilaisuudessa ykkösvuorolla. Seuran ”kakkosprospekti” Kaapo Kakko puolestaan varattiin Rangersiin viime vuoden draftin toisena pelaajana.

Kakkoseksi listauksessa sijoittui New Jersey Devils, jonka lupauksiin kuuluu suomalaisista keskushyökkääjä Janne Kuokkanen. Kolmossijan nimiinsä vieneen Ottawa Senatorsin lupauksien listalta löytyvät suomalaisista nyt varattu hyökkääjä Roby Järventie sekä viime kesän ykköskierroksen varaus, puolustaja Lassi Thomson.

Neloseksi sijoitetun Toronto Maple Leafsin haaviin tarttuivat tuoreimmassa draftissa mm. hyökkääjä Roni Hirvonen sekä puolustaja Topi Niemelä. Sentterin paikalla viihtyvä Rasmus Kupari ja laitahyökkääjä Kasper Simontaival lukeutuvat puolestaan vitossijalle sijoitetun Los Angeles Kingsin prospekteihin.

The Athleticin listauksen ensimmäinen täysin ilman suomalaislupauksia oleva joukkue on Philadelphia Flyers, joka löytyy vasta sijalta 12.

The Athleticin rankingin parhaiten ja heikoimmin sijoittuneet seurat:

  1. NY Rangers
  2. New Jersey Devils
  3. Ottawa Senators
  4. Toronto Maple Leafs
  5. Los Angeles Kings

—–
27. San Jose Sharks
28. Boston Bruins
29. NY Islanders
30. Washington Capitals
31. Pittsburgh Penguins