Maalivahtilupaus Joel Blomqvistin lokakuun alku oli hullu, kun keskikesän draft siirtyi. Kuun ensimmäisenä päivänä pelaaja torjui elämänsä ensimmäisen voiton Kärppien paidassa Liigassa, ja pari päivää myöhemmin jo toisen. Kuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla pelaaja varattiin NHL:ään, kakkoskierroksella 52. numerolla.

– Kyllä näissä kahdeksassa päivässä on tapahtunut erittäin paljon. Siitä, kun sain pelata liigapelit, on tilanteet muuttunu aika nopeasti. Niihin pitää osata suhtautua hyvin, ja ottaa rennosti. Päivä kerrallaan, vuonna 2002 syntynyt torjuja hymähtää puhelinlinjojen läpi vahvan suomenruotsalaisen aksentin leimatessa puhetta.

Penguinsiin

Varaustilaisuudessa uusikaarlepyyläisen varasi Pittsburgh Penguins, taalaliigan 2010-luvun yksi dynastioista.

– Kyllä se tuntuu tosi kivalta. Kovaa työtä on tehty, ja kiva, että se palkitaan näin. Se varaus tuli vähän aikaisemmin, kuin mitä olin odottanut – mutta fiilis oli tosi hieno, kun kuulin mun nimen sanottavan.

Blomqvist varattiin suomalaisvahdeista NHL:ään ensimmäisenä ja kaikista maalivahdeista ylipäätään kolmantena. Nimi kuului ämyreistä Suomen aikaa keskiviikkoiltana.

– Seurasin sitä täällä kotona Uusikaarlepyyssä perheen kanssa. Uskon, että iskä juhli siinä hetkessä eniten, vahti virnistää.

NHL-draftin jännä yksityiskohta Blomqvistin näkökulmasta oli se, että suomalaisvahdeista taalaliigaan seuraavaksi meni Ottawa Senatorsin nappaama Leevi Meriläinen. Kolmannella kierroksella numerolla 71 otettu vahti muodosti Blomqvistin kanssa Kärppien maalivahtiduon Liigan avauspeleissä HPK:ta ja KooKoota vastaan. Pelaajat ovat olleet kuulolla.

– Joo, oon ollut yhteyksissä. Viime viikolla, kun olin Oulussa, niin olin sen kaa treenaamassa.

Lue koko juttu tästä.