Sukupolvensa lupaavimpana maalivahtina pidetty Jaroslav Askarov varattiin Nashville Predatorsiin tämän vuoden NHL Draftin 1. kierroksen 10. vuorolla ja miehestä odotetaankin seuran tulevaisuuden vastuunkantajaa.

NHL:n viime kauden parhaana maalivahtina palkittu Askarovin maanmies, Tampa Bay Lightningin Stanley Cupin voittoon torjunut Andrei Vasilevski uskoo Predatorsin sopivan Askaroville loistavasti.

– En ole nähnyt yhtäkään kokonaista ottelua, mutta mikäli maalivahti valitaan noin korkealla varaustilaisuudessa, hän on epäilemättä yksi Venäjän jääkiekon suurimmista lupauksista.

– Nashville on erittäin hyvä joukkue hänelle. He katsovat jo tulevaisuuteen ja tarvitsevat nuoren maalivahdin. Pekka Rinne pelaa viimeisiä hetkiään ja Juuse Saros… no, hän on hyvä maalivahti. Toisinaan hän pelaa upeasti, mutta Askarovilla on kaikki ominaisuudet hänen haastamisekseen, Vasilevski arvioi Championat-sivustolle antamassaan haastattelussa.

18-vuotias Askarov on pelannut tällä kaudella neljä ottelua KHL:n mahtiseura Pietarin SKA:n riveissä. Nuorukaisen otteet ovat olleet huumaavia 192-senttisen maalivahdin torjuntaprosentin ollessa peräti 96,0. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,10.