NHL:n vuoden 2022 varaustilaisuuden kärkinimiä ovat Shane Wright ja Brad Lambert. Kaikki vuoden 2022 Draftista täältä. Pohjakuvat: Getty Images.

NHL Draft 2022

NHL:n vuoden 2022 varaustilaisuus järjestetään 24.-25. kesäkuuta. Tältä sivulta löydät ranking-ennusteet, kärkinimet, draft-uutiset sekä infopaketin ensi kesän varaustilaisuudesta.

Lisäksi draftiin järjestetään live-seuranta, ja löydät kaikki varatut pelaajat ja suomalaisvaraukset reaaliajassa.

Sisällysluettelo

Draft-uutiset

Tampa Bayn supertähti ennustaa: huippulupaus nappaamassa pelipaikan suomalaisten nenän edestä

Sukupolvensa lupaavimpana maalivahtina pidetty Jaroslav Askarov varattiin Nashville Predatorsiin tämän vuoden NHL Draftin 1. kierroksen 10. vuorolla ja miehestä odotetaankin seuran tulevaisuuden vastuunkantajaa. NHL:n viime...

TOP-listaus: näillä seuroilla NHL:n parhaat nuoret lupaukset – suomalaiset upeasti edustettuna

Suomalaispelaajien virta NHL:ään jatkunee tulevinakin vuosina vilkkaana, sen verran tiheään tahtiin sinivalkoisia nimiä on viime vuosina taalakaukaloihin varattu. The Athletic rankkasi kaikki NHL-joukkueet niiden varauspoolien...

Pens tarttui suomalaiseen maalivahtilupaukseen – torjui vasta Liigassa avausvoiton: ”On tapahtunut erittäin paljon”

Maalivahtilupaus Joel Blomqvistin lokakuun alku oli hullu, kun keskikesän draft siirtyi. Kuun ensimmäisenä päivänä pelaaja torjui elämänsä ensimmäisen voiton Kärppien paidassa Liigassa, ja pari päivää myöhemmin...

Ranking-ennusteet

McKeen’s Hockey

  • Listausta ei ole vielä julkaistu
#MaaPelaajaPP

Eliteprospects.com

  • Listausta ei ole vielä julkaistu
#MaaPelaajaPP

NHL Central Scouting P-Amerikka

  • Listausta ei ole vielä julkaistu
#MaaPelaajaPP

NHL Central Scouting Eurooppa

  • Listausta ei ole vielä julkaistu
#MaaPelaajaPP

NHL Draft 2022 -infopaketti

Vuoden 2022 NHL Draft järjestetään Bell Centressä, Montrealissa, Quebecissa 24.-25. kesäkuuta. Vuonna 2021 varaustilaisuus pidettiin etäyhteyksin, mutta kesällä 2022 on tarkoitus palata jälleen yleisön eteen.

Vuonna 2022 varauskelpoisia ovat aikavälillä 1.1.2002–15.9.2004 syntyneet pelaajat. Varata voi myös vuonna 2001 syntyneitä ei-pohjoisamerikkalaisia pelaajia ja vuoden 2020 draftissa varattuja pelaajia, jotka eivät ole allekirjoittaneet NHL-sopimusta ja jotka ovat syntyneet 30.6.2002 jälkeen.

Varausjärjestys

Varausjäjrestys ilmoitetaan myöhemmin. Draft Lottery järjestetään ennen varaustilaisuutta.

Kuka varataan ykkösenä?

Vuoden 2022 varaustilaisuuden ykkösnimeksi on povattu kanadalaista Shane Wrightia. Myös kanadalaisen Matt Savoien uskotaan olevan varaustilaisuuden kärkinimiä. Suomalaisista Brad Lambertin povataan yltävän kärkikolmikkoon.

Keitä muita suomalaisia varataan kärkipäässä?

Lambertin ohella varaustilaisuuden potentiaalinen ykköskierroksen suomalaisvaraus on hänen seurakaverinsa Joakim Kemell. Vasta 17-vuotias hyökkääjä on erittäin lahjakas pelaaja, joka tunnetaan hyvänä luistelijana ja fiksuna kiekonkäsittelijänä.

Kemell debytoi Liigassa jo viime kaudella ollessaan vasta 16-vuotias. Nyt hän on valmis ottamaan urallaan seuraavan askeleen ja vakiinnuttamaan paikkansa liigamiehistössä.

Hyvän syöttö- ja laukaisutaidon omaava Kemell on myös tuttu kasvo Suomen nuorisomaajoukkueista.

Täältä näet kaikki suomalaiset ykköskierroksen varaukset NHL:ssä.

Lähteet

Eliteprospects
Wikipedia

Kärkinimet

Shane Wright, Kanada, KH

17-vuotias Shane Wright on tällä hetkellä koko varaustilaisuuden potentiaalisin ykkösnimi. 185-senttinen kanadalaissentteri on tehnyt kovaa jälkeä juniorisarjoissa. Hän on pelannut myös Kanadan nuorisomaajoukkueissa, jossa hän on saanut kantaa myös C-merkkiä rinnassaan.

– Hän oli Kingstonissa (OHL:ssä) johtohahmo ja toimi varakapteenina 15-vuotiaana. Se kertoo todella paljon. Hän on erittäin kypsä pelaaja ikäisekseen. Hänellä on eliittitason peliäly ja erinomainen työmoraali. Hän pelaa vahvasti molempiin suuntiin ja omaa vaikeasti ennakoitavan laukauksen, arvioi NHL Central Scoutingin Joey Tenute NHL:n verkkosivuilla.

Shane Wright on näillä näkymin vuoden 2022 draft-tilaisuuden ykkösnimi. Kuva: Getty Images.

Matthew Savoie, Kanada, KH

17-vuotias Matthew Savoie on Wrightin ohella Kanadan suurimpia tulevaisuuden nimiä. Nuori keskushyökkääjä on tehnyt juniorisarjoissa vakuuttavaa jälkeä. Viime kaudella hän esiintyi USHL:ssä Dubuque Fighting Saintsin riveissä 34 ottelussa tehopistein 21+17=38.

NHL:n pelaajatarkkailijat kuvaavat Savoien olevan älykäs ja hyvät kädet omaava hyökkääjä, jolla on loistava rannelaukaus. Kanadalainen on myös hyvä maalintekijä ja hänellä on kyky luoda maalipaikkoja ketjukavereilleen.

Brad Lambert, Suomi, KH

Vasta 17-vuotias Brad Lambert on poikkeuksellinen lahjakkuus. Taitava ja huippunopea hyökkääjä murtautui jo 16-vuotiaana vakituisesti JYPin liigamiehistöön, jossa hän on kehittynyt paljon pelaamalla kovatasoisia miesten pelejä. Lambert on saanut otteisiinsa myös paljon lisää kaivattua fyysisyyttä. Hyökkääjänä hän pystyy pelaamaan laidalla sekä keskellä.

– Lambertilla on todella poikkeukselliset lajitaidot ikäisekseen, ja hän edustaa pelaajaprofiililtaan modernin jääkiekon hyökkäyspelaajaa erinomaisen luistelunopeutensa, kiekollisten taitojensa ja ratkaisukykynsä avulla, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kuvaili aiemmin.

– Hän on älykäs pelintekijä ja johtaa usein ylivoimapeliä. Hän on taitava, lahjakas ja ahkera pelaaja. Uskon, että hän on kymmenen ensimmäisen joukossa vuoden 2022 varaustilaisuudessa, sanoi puolestaan NHL Central Scoutingin Euroopan-johtaja Göran Stubb NHL:n verkkosivuilla.

Mikäli kausi sujuu odotusten mukaisesti, niin Brad Lambert tulee taistelemaan NHL:n varaustilaisuuden kärkisijoista. Kuva: Taneli Niinimäki

Draft-järjestys 2022 (Draft Lottery)

NHL:n varaustilaisuuden varausjärjestys arvotaan ennen varaustilaisuutta.

Katso arvio 1. kierroksen varausjärjestyksestä

Toteutuneet varaukset

NHL Draft 2022, 1. kierros

NHL Draft 2022, 2. kierros

NHL Draft 2022, 3. kierros

NHL Draft 2022, 4. kierros

NHL Draft 2022, 5. kierros

NHL Draft 2022, 6. kierros

NHL Draft 2022, 7. kierros

NHL Draft 2022, suomalaiset varaukset