Liigajoukkue Oulun Kärppien maalivahtikolmikon muodostavat ensi kaudella tällä tietoa Joel Blomqvist, Leevi Meriläinen ja Niklas Kokko. Kaikki siinä parinkympin ikävuoden hujakoilla.

Vaikka Kokko jäänee rooleista pienimpään, on pelaajan tämä vuosi ollut huikeaa marssia parrasvaloihin. Vappuna tuli alle 18-vuotiaiden MM-pronssi ja kesällä varaus Seattle Krakeniin, joka otti pelaajan kakkoskierroksella 58. numerolla.

– Seurattiin kotona varaustilaisuutta perheen, sukulaisten ja kavereitten voimin. Muistan olleeni syömässä silloin, kun oma nimi kuului. Olin ajatellut, ettei varausta tule vielä toisella kierroksella, pelaaja muisteli NHL:n nettisivujen jutussa.

– Ei tässä ole mitään kiirettä. Teen nyt asiat niin hyvin kuin osaan ja pystyn. Uskon, että joku päivä siellä rapakon takana ollaan ja toivon, että saisi kerralla lyötyä itsensä läpi.

Ennen Kokkoa NHL:ään meni Buffalo Sabresin Topias Leinonen kakkoskierroksella 41. numerolla.

– Ei tule yllätyksenä, kun Suomesta varataan molari, sillä täällä tehdään tosi hyvää ja arvokasta työtä maalivahtien kanssa. Ollaan Leiskan kanssa hyviä kavereita, niin kiva, että mentiin lähekkäin.