JYPin 18-vuotiaan Riku Tohilan nimi ei välttämättä ole suurelle yleisölle vielä kovinkaan tuttu. Yli kaksimetrinen sentteri on pelannut miesten pelejä vain Kalajoen JHT:n Suomi-sarjajoukkueessa.

Ensi kaudella edessä voi olla liigadebyytti pelaajalle, joka varattiin kesällä yllättäen NHL:ään. Chicago Blackhawks huusi Tohilan seitsemännellä kierroksella 199. numerolla.

– Ennen varaustilaisuutta ei ollut mitään puhetta, että olisi mahdollista tulla varatuksi. Varaus oli itsellekin yllätys, kun en edes ollut pelannut nuorisomaajoukkueissa, mutta toki sen eteen on tehty kovasti töitä, Kalajoelta ponnistanut pelaaja ihmetteli NHL:n nettisivujen jutussa.

– Jos mielii kamppailla pelipaikasta liigajoukkueessa, niin pitää olla nopeampi sekä sähäkämpi ja voimaa pitää olla enemmän. Joukkueella ei ole väliä, kunhan pääsen pelaamaan ja treenaamaan hyvin. Se on tärkeintä.

Hänen koko viime kausi meni U20 SM-sarjassa, jossa 41 pelissä syntyi tehot 7+8=15. Mikähän Tohilan arvioiden mukaan sai Blackhawksin mielenkiinnon heräämään?

– Semmoinen varma peli, luistelu ja kyky pelata vähän joka paikassa, sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Ne on varmaan asioita, jotka huomattiin. Mutta vielä pitää parantaa kaikkia osa-alueita tosi paljon ja tehdä töitä niiden eteen.