NHL Draft 2020: Anton Lundell, Alexis Lafrenière
Pohjakuvat: Getty Images.

Draft-uutiset

NHL:n kesän tapahtumat siirtyvät – varaustilaisuudelle etsitään uusi ajankohta

NHL tiedottaa, että kesän 2020 Scouting Combine, NHL Awards sekä NHL Draft on päätetty siirtää myöhemmäksi koronaviruksen vuoksi. Kyseiset tapahtumat oli tarkoitus järjestää kesäkuun aikana, mutta...

Liigan tykki haluaa auttaa suurlupaus Anton Lundellia NHL:n draftin alla – näin timantti kommentoi:...

LAPPEENRANTA. Kotimaan liigajoukkue HIFK:n ruotsalaisen tähtipelaaja Sebastian Dyk puhui Liigan nettisivuilla NHL:n suurlupaus Anton Lundellista mielettömin sanoin. Pelaaja muun muassa haluaa auttaa hyökkääjää mentäessä kohti kesän draftia, ja lisäksi hän...

Mieletöntä ylistystä! Joukkuekaveri auttaa NHL:n suurlupaus Anton Lundellia kohti kesän varaustilaisuutta: ”Todella viisas pelaaja...

Liigajoukkue HIFK:ssa hyökkäävä alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Anton Lundell, 18, on pelannut itseään tähtiin ja ihmisten tietoon jo tovin ajan nuoresta iästään huolimatta....

Ranking-ennusteet

ISS Hockey

Ensimmäistä arviota ei ole vielä julkaistu (9.9.).

Hockeyprospect.com, alustava arvio

Kesän 2019 alustava arvio.

#MaaPelaajaPP
1Alexis LafrenièreVL
2Lucas RaymondOL/VL
3Quinton ByfieldKH
4Anton LundellKH/VL
5Cole PerfettiKH
6Alexander HoltzOH/VH
7Noel GunlerOH/VH
8Dylan HollowayH
9Marco RossiKH
10Yaroslav AskarovMV
11Justin SourdifKH
12Seth JarvisOH
13Justin BarronP
14Connor ZaryKH
15Tim StützleH
16Jamie DrysdaleP
17Kaiden GuhleP
18Jacob PerreaultKH
19Braden SchneiderP
20Jan MysakVH
21Vasili PonomaryovKH
22Hendrix LapierreKH
23Ty SmilanicH
24Will CuylleVH
25Jake SandersonP
26Rodion AmirovVH
27Tyler KlevenP
28Helge GransP
29Jake NeighboursVH
30Marat KhusnutdinovKH
31Blake BiondiH

NHL Central Scouting P-Amerikka

Ensimmäistä arviota ei ole vielä julkaistu (9.9.)

NHL Central Scouting Eurooppa

Ensimmäistä arviota ei ole vielä julkaistu (9.9.)

Kärkinimet

Lafrenière takoi kovat tehot QMJHL:ssä kaudella 2018-19. Kuva: Getty Images.

Alexis Lafrenière, Kanada, VLH

Kesän 2020 draft-tilaisuuden ykkösnimeksi on arvioitu kanadalaista Aelxis Lafrenièreä. Viime kaudella Lafrenière tykitti hurjat tehot Quebecin juniorisarjassa QMJHL:ssä. Vasen laitahyökkääjä teki Rimouski Océanicin riveissä 61 ottelussa 37+68=105 tehopistetä. Lisäksi Lafrenière debytoi viime vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadan riveissä. Kuuteen peliin syntyi yksi maali. Muun muassa Wayne Gretzky kehui nuorukaista ja uskoi Lafrenièren siirtyvän vielä keskushyökkääjäksi.

– Hän osaa luistella, käsitellä kiekkoa. Sanoin joillekin, että ”luulen hänen pelaavan sentterinä NHL:ssä”, ja he vastasivat: ”ei, hän on vasen laitahyökkääjä”. Sanoin: ”Yksi kaikkien aikojen parhaista senttereistä, Mark Messier, pelasi kolme vuotta laiturina. Hänelle ei tuottanut mitään vaikeuksia siirtyä keskelle”. Hän on todella paljon kiinni kiekossa. Kun joltain löytyy noin paljon peliälyä ja nopeutta, voin hyvinkin nähdä hänen astuvan keskushyökkääjäksi jossain vaiheessa, Gretzky sanoi Sportsnetin haastattelussa.

Lucas Raymond, Ruotsi, OLH/VLH

Buscando el consejo de un psicólogo sobre la necesidad de visitar una oficina sexológica, si nos venden de nosotros mismos en esta esfera. Toma Lovegra y su resistencia sexual se aumentará varias veces. Lo que Convierte A Viagra en la solución completa número uno para un disfrute sexual increíble, incremento de las ganas precio madrid de comer en la noche de gala de apertura.

Euroopan kuumin nimi vuoden 2020 varaustilaisuudessa on eittämättä ruotsalainen laitahyökkääjä Lucas Raymond. Viime kaudella nuorukainen debytoi jo Ruotsin pääsarjassa, SHL:ssä. Kymmenessä ottelussa tuli kaksi maalia Frölundan riveissä. Lisäksi mies nähtiin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Raymond teki seitsemään otteluun 4+4=8 pistettä.

– Raymond on luonteeltaan erittäin kilpailullinen, ja hänessä yhdistyvät nopeus ja taito. Hän ei aristele pelata fyysisesti, ja hän on kiekon kanssa aina vaarallinen. Lisäksi Lucasilla on erinomaiset hyökkäyspään taidot ja hyvä pelikäsitys. Hän kuuluu mielestäni aivan Euroopan parhaiden lahjakkuuksien joukkoon, NHL:n kykyjenetsinnän Euroopan-toimiston johtaja Göran Stubb kommentoi NHL:n virallisilla nettisivuilla.

Anton Lundell juhli U20-MM-kultaa tammikuussa 2019. Kuva: Getty Images.

Anton Lundell, Suomi, KH/VLH

Myös Suomesta on odotettavissa ensi kesän varaustilaisuuteen kärkinimeä. Anton Lundell oli joo viime vuonna juhlimassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Seitsemässä ottelussa Lundell teki 1+3=4 tehopistetä. Lisäksi Lundell kuului HIFK:n runkopelaajiin Liigassa. Tilille kertyi 38 otteua tehoin 9+10=19. Lundell on kehittänyt kesän 2019 aikana varsinkin luisteluaan.

– Olen ollut tänä kesänä vähän enemmän jäällä. Tekniikkaa on hiottu. Ne ovat tärkeitä asioita varsinkin mulle, että saa sitä paremmaksi. Luisteluvalmentaja tietää ja näkee aina parhaiten vierestä, mitä asioita voi parantaa ja hioa. Sieltä on tullut paljon vinkkejä. Olen tykännyt siitä, Lundell kertoi Leijonat.comille.

Toteutuneet varaukset

NHL Draft 2020, 1. kierros

Näytä varauskierrokset 2-7

NHL Draft 2020, suomalaiset

NHL Draft 2020 -infopaketti

Vuoden 2020 NHL Draft järjestetään Bell Centressä, Montrealissa 26.-27.6. Varauskelpoisia ovat 1.1.2000-15.9.2021 syntyneet pelaajat. Varata voi myös vuonna 1999 syntyneitä ei-pohjoisamerikkalaisia pelaajia ja vuoden 2018 draftissa varattuja pelaajia, jotka eivät ole allekirjoittaneet NHL-sopimusta ja jotka ovat syntyneet 30.6.2000 jälkeen.

Varausjärjestys

Varauslotossa kaikilla pudotuspelien ulkopuolelle jäävillä joukkueilla on painotettu mahdollisuus voittaa itselleen varaustilaisuuden ensimmäinen vuoro.

Kuka varataan ykkösenä?

Vuoden 2020 varaustilaisuudesta odotetaan kovatasoista, ja sitä on jo verrattu vuoden 2015 tilaisuuteen, jossa ykkösnimenä meni Conor McDavid ja suomalaisista korkeimmalla numerolla Mikko Rantanen (10). Kesän 2020 varaustilaisuuden ykkösnimeksi on kanadalaishyökkääjä Alexis Lafrenièreä. Suomalaisista korkeimmalla ennakkoarvioissa on HIFK:n hyökkääjä Anton Lundell.

Keitä muita suomalaisia varataan kärkipäässä?

Lundellin jälkeen suomalaisista suurin odotusarvo on aikaisessa vaiheessa Kärppien Joel Blomqvistissä, Bluesin Roni Hirvosessa sekä esimerkiksi Ilveksen Roby Järventiessä. Seuraamme tällä sivulla tarkkaan ennakkoarvioita myös suomalaispelaajien osalta.

Täältä näet kaikki suomalaiset ykköskierroksen varaukset NHL:ssä.

Lähteet

Eliteprospects
NHL Central Scouting
ISS Hockey
Hockeyprospect.com
Wikipedia