San Jose Sharks on ollut koko NHL:n hiljaisin seura, mitä tulee uusien pelaajien rekrytointiin vapailta pelaajamarkkinoilta.

Kalifornialaisseura oli lauantaina, kun koko vapaiden pelaajamarkkinoiden hulina käynnistyi, aktiivinen omien pelaajiensa suhteen. Ensiksi se kiinnitti avainpuolustajansa Marc-Edouard Vlasicin jatkosopimukseen ja heti perään julkaistiin ykkösvahti Martin Jonesin jatkopahvi.

Näiltä osin Sharksin GM:nä toimivan Doug Wilsonin työt eivät jääneet vielä tähän, vaan hän iski Joe Thorntonin kouraan kanadalaissentterin pelaajauran kovimman palkkatarjouksen ja tähän Brent Burnsin ”partakamu” myös tarttui.

Sen sijaan muutoin San Josen suunnalla on ollut jopa kuolemanhiljaista. Seurasta ovat lähteneet ainoastaan Micheal Haley, Buddy Robinson ja Patrick Marleau, jonka seura olisi halunnut pitää, mutta samaan aikaan tulijapuolella ei ole ollut ainoatakaan uutta kasvoa.

Vaan nyt on, sillä haipaidat vahvistuvat todellisena NHL-kaukaloiden kovanaamana tunnetulla Brandon Bolligilla, joka oli viime kaudella Calgary Flamesin sopimuspelaaja, mutta vietti koko kautensa AHL:ssä.

30-vuotias yhdysvaltalainen tuo ronskien fyysisten otteidensa lisäksi Sharksiin myös voittamisen kulttuuria, sillä hän pääsi juhlimaan Stanley Cup -voittoa, Chicago Blackhawksin paidassa, keväällä 2013.

Bollig on pelannut NHL:ssä 241 runkosarjaottelua, tehnyt niissä tehopisteet 10+13=23 ja ottanut 392 jäähyminuuttia. Pudotuspeliotteluita hänellä on tilillään 35 kappaletta, tehoin 3+1.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.