Hyvin pian Patrick Marleaun lähdön jälkeen, San Jose Sharks virallisti toisen konkarinsa Joe Thorntonin sopimuksen.

Alun perin Thorntonin uskottiin tyytyvän vain kaksi- tai kolmivuotiseen sopimukseen, minkä lisäksi Marleau’n ratkaisua pidettiin kriittisenä Sharks-sentterille.

Lopulta näillä ei ollut kuitenkaan vaikutusta, sillä Marleau lähti Toronto Maple Leafsiin ja Thornton hyväksyi Sharksilta yksivuotisen jatkosopimuksen.

Toisin kuin vielä lauantaina kerrottiin, Thorntonin palkkakuitti on selkeästi ennakoitua 6-6,5 miljoonaa dollaria suurempi. Hän nimittäin tulee ensi kaudella nauttimaan peräti 8 miljoonan dollarin vuosipalkasta.

– Joesta on tullut yksi tämän seuran kasvoista, hänen saavuttuaan vuonna 2005, ja meidän nähdäksemme on pelkästään sopivaa, että hän kantaa myös jatkossa sinivihreää yllään, Sharksin GM:nä toimiva Doug Wilson hehkutti The Denver Postille.

– Hän on poikkeuksellinen pelintekijä ja hänen saavutuksensa nostavat hänet kaikkien aikojen eliittipelaajien joukkoon. Hän on johdattanut tämän joukkueen uudelle tasolle ja on edelleen yksi sarjan parhaista kahden suunnan senttereistä.

– Hänen johtamistaidot sekä jäällä että sen ulkopuolella ovat olleet arvossaan tämän organisaation menestyksessä ja me olemme innoissamme, että hän on edelleen sitoutunut tähän seuraan sekä faneihin San Josessa.

Kyseessä on 38-vuotiaan veteraanin NHL-uran kovin palkkakuitti, sillä ennen tuoretta kontrahtiaan hän oli tienannut parhaimmillaan kautta kohti, siis cap hitin osalta, 7,2 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella Thorntonin palkkakuitti oli 6,75 miljoonaa dollaria, joten hänen palkkansa tulee nousemaan 1,25 miljoonaa dollaria.

Peräti 17 eri NHL-seuraa oli yhteydessä!

Thorntonilla on edelleen paljon annettavaa kaukalossa, sillä viime kaudella hän merkkautti 79 runkosarjaotteluun tehot 7+43=50. Toki pudotusta edelliseen kauteen oli 32 pisteen verran, mutta joka tapauksessa hän pelasi vahvan kauden.

Tämä konkretisoitui myös kiinnostuksen määränä, mitä NHL-seurat häntä kohtaan osoittivat; tarkalleen ottaen 17 eri seuraa oli yhteyksissä häneen.

– Kiinnostusta oli todella paljon ja olin hieman shokissa siitä, Thornton hämmästeli AP:n toimittajalle Stephen Whynolle.

Lisäksi yksi huomionarvoinen seikka kanadalaissentterin viime kauden osalta oli hänen vakava polvivamma. Esimerkiksi Sharks-päävalmentaja Peter DeBoer kertoi, ettei ole koskaan nähnyt kenenkään pelaavan polven kanssa, missä on useita repeämiä.

Thornton meni heti pudotuspelien päätyttyä polvileikkaukseen ja tiedot Kalifornian suunnalta kertovat, että Sharks-konkarin toipuminen on edistynyt todella vauhdikkaasti. Jotain tästä teräspaapasta kertoo se, että viimeiseen 11 kauteen häneltä on jäänyt väliin ainoastaan 12 runkosarjaottelua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.