Toronto Maple Leafsin kausi päättyi jälleen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Boston Bruins vei joukkueiden välisen ottelusarjan voitoin 4-3. Viimeinen matsi päättyi Bostonin 2-1 voittoon ensimmäisessä jatkoerässä.

Jatkoerässä ratkaisua ei tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti. Hampus Lindholm heitti kiekon Toronton päätyyn, johon ensimmäisenä ehti David Pastrnak. Tshekkihyökkääjä kiepautti kiekon näppärästi ohi Ilja Samsonovin ja päätti ottelusarjan.

Ensimmäisen kierroksen tappio on ollut Torontolle tavanomainen kauden lopetus. Viimeisten 19 vuoden aikana Toronto on voittanut vain yhden ottelusarjan ja päässyt kertaalleen pelaamaan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

19 vuoden aikana Toronto on ylipäätään päässyt pudotuspeleihin vain kahdeksan kertaa.

Tiesitkö? Viaplay näyttää tällä kaudella kaikki NHL-ottelut suorina lähetyksinä. Voit lukea NHL:n televisioinnista lisää täältä.

The Hockey News

@TheHockeyNews
You can see David Pastrnak signal and call for the dump pass

A beautifully executed set play

StatMuse NHL

@statmusehockey
The Toronto Maple Leafs since the lockout:

2006 — missed playoffs
2007 — missed playoffs
2008 — missed playoffs
2009 — missed playoffs
2010 — missed playoffs
2011 — missed playoffs
2012 — missed playoffs
2013 — lost in R1
2014 — missed playoffs
2015 — missed playoffs
2016 —…