Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkovin palo Stanley Cupin voittamista kohtaan sai entistä enemmän kierroksia viime kesänä joukkueen hävittyä NHL:n finaalisarjan Vegas Golden Knightsille.

Panthersin päävalmentaja Paul Maurice paljastaa suomalaistähden tehneen kesällä paljon töitä välttääkseen saman kohtalon uudelleen.

– Sasha valmistautui tähän (pudotuspeleihin) oikealla tavalla viime kesänä. Hän saapui harjoitusleirille nopeampana ja vahvempana. Hän taklaa nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Hän ikään kuin rakensi itsensä sopimaan paremmin pudotuspelijääkiekkoon, Maurice kertoo The Athleticille.

Aiemmin parhaillaan 52 kertaa runkosarjassa taklanneen Barkovin taklauslukema näytti tämän kauden runkosarjassa lukemaa 104. Suomalaistähti on toisin sanoen tuplannut taklausmääränsä aiemmasta.

Kertaalleen urallaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle ojennettavan Selke-palkinnon voittaneesta Barkovista povataankin pystin kestovoittajaa ja Patrice Bergeronin perillistä puhuttaessa sarjan parhaasta puolustavasta hyökkääjästä.

– Hänellä on kaikki taidot tehdä mahtavia asioita hyökkäyspäässä, mutta hän priorisoi voittamisen aina sen edelle, Maurice tiivistää kapteeninsa mielenlaadun.

Panthers kohtaa NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Boston Bruinsin.

LUE MYÖS: