Lady Byng Memorial Trophy on NHL:n herrasmiespalkinto, joka jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on kauden aikana osoittanut parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon.

Tämän kauden osalta ehdokkaat Lady Byng -palkinnon voittajaksi ovat Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, Vancouver Canucksin Elias Pettersson sekä Carolina Hurricanesin Jaccob Slavin.

Matthews tehtaili 81 runkosarjaotteluun tehopisteet 69+38=107 voittaen NHL:n maalipörssin ja ollen pistepörssin kuudes. Hänen tehotilastonsa oli +31. Matthews sai koko kaudella 20 jäähyminuuttia eikä hän ole kahdeksanvuotisen NHL-uransa aikana saanut kertaakaan yli 20 jäähyminuuttia kauden aikana.

Pettersson viimeisteli 82 otteluun tehopisteet 34+55=89 ollen joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä ja pistemies. Tehotilastoon hän keräsi lukeman +20. Pettersson sai koko kaudella vain 12 jäähyminuuttia ja hänen kuuden vuoden NHL-uransa yhden kauden ”jäähyennätys” on 18 minuuttia.

Slavin keräsi 81 otteluun tehopisteet 6+31=37 ja oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain puolustaja. Tehotilastoon hän kirjasi lukeman +21. Slavinille vihellettiin runkosarjassa kahdeksan jäähyminuuttia. Yhdeksän NHL-kautensa aikana Slavin on jäänyt neljä kertaa alle kymmenen jäähyminuutin. Enimmillään hänelle on vihelletty 18 jäähyminuuttia kaudessa ja vähimmillään vain kaksi minuuttia.

Slavin on ollut ehdolla Lady Byng -palkinnon voittajaksi kaksi kertaa ja voittanut sen kerran. Matthews on ollut ehdolla kaksi kertaa. Petterssonille tuore ehdokkuus on hänen ensimmäisensä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Auston Matthews, Elias Pettersson and Jaccob Slavin are the three finalists for the 2023-24 Lady Byng Memorial Trophy. #NHLAwards

media.nhl.com/public/news/17…

LUE MYÖS