Toronto Maple Leafs on juuri tulleen tiedon mukaan kiinnittänyt San Jose Sharksia koko NHL-uransa ajan edustaneen Patrick Marleau’n kolmivuotiseen sopimukseen.

Marleaun uuden sopimuksen yhteisarvo on 18,75 miljoonaa dollaria, joten hänen vuosipalkkansa seuraavien kolmen kauden ajan tulee olemaan huimat 6,25 miljoonaa dollaria.

37-vuotiaalla kanadalaiskonkarilla kerrottiin eilisiltana olevan pöydällä kaksivuotinen sopimustarjous Sharksilta ja hänen raportoitiin pohtivan jatkoaan yhdessä perheensä kanssa.

Lopulta hän päätti kuitenkin tehdä nyt nähdyn ratkaisun ja siirtyä pelaamaan todennäköisesti pelaajauransa viimeiset vuodet Toronto Maple Leafsin paitaan.

Marleaun palkka ensimmäisenä vuotena on peräti 8,5 miljoonaa dollaria, seuraavana vuonna 6 miljoonaa dollaria ja viimeisenä sopimusvuotena 4,25 miljoonaa.

Marleau pelasi Sharks-paidassa 1 493 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 508+574=1082. Pudotuspeleissä hänet nähtiin 177 ottelussa, pistein 68+52=120. Lähimmäksi Stanley Cup -voittoa hän pääsi kaudella 2015-16, kun Sharks hävisi Stanley Cup -finaaleissa Pittsburgh Penguinsille voitoin 2-4.

Toimittajan sana:

Kuten lähes poikkeuksetta jokainen, myös allekirjoittanut kummastelee sopimuksen suuruutta. 6,25 miljoonaa dollaria on nimittäin jättimäinen satsaus 37-vuotiaaseen konkaripelaajaan, jonka pistekehitys on ollut viime vuodet laskussa.

Ylipäätään Marleau ei ole enää se sama kaveri, mitä hän on parhaimmillaan ollut.

Kyseessä on toki edelleen varsin monipuolinen pelaaja, jota pystytään käyttämään kärkiketjuissa tai Top 6:en ulkopuolella, sekä erikoistilanteissa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan Maple Leafs maksoi nyt valtavan ylihinnan Marleau’sta.

Kaiken kukkuraksi Maple Leafs ajoi tällä itsensä tukalaan tilanteeseen, sillä A) Marleaun sopimuksen aikana kanadalaisseuran johtoportaan olisi löydettävä tilaa muun muassa Auston Matthewsin, Mitch Marnerin sekä William Nylanderin jatkosopimuksille ja B) Koska sopimus on solmittu pelaajan ollessa yli 35-vuotias, cap hit ei poistu mahdollisen ulososton kohdalla palkkakatosta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.