Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on jatkanut neuvottelujaan jättimäisestä pelaajakaupasta Chicago Blackhawksin kanssa, paljastaa Sportsnetin Elliotte Friedman.

Sisäpiiritoimittajan mukaan kaupan pääpalanen olisi jatkosopimuksesta Blue Jacketsin kanssa kieltäytynyt Seth Jones. Myös toiseen suuntaan liikkuisi todellista talenttia.

– Useiden lähteiden mukaan Chicago on aloittanut toisen rypistyksensä Jonesin nappaamiseksi. Ensimmäisellä kerralla Columbus keskusteli Kirby Dachista sekä Alex DeBrincatista osana pakettia, mutta tämä vaihtoehto ei vastannut Blackhawksin toiveita.

– Se mitä joukkueet nyt yrittävät, on löytää toinen ratkaisu, joka ei sisältäisi kumpaakaan edellä mainituista pelaajista. Tavoitteena on löytää (Jonesin vaihdokeiksi) sekoitus Chicagon nuoria pelaajia, tulevaisuuden lupauksia sekä korkeita varausvuoroja (Blackhawks varaa tulevassa dratissa sijalla 12). Blackhawksin uskotaan olevan yksi harvoista seuroista, joilla on mahdollisuus kiinnittää Jones pitkällä sopimuksella, Friedman paljastaa.

Jonesin nykyinen sopimus kattaa vielä tulevan kauden, mutta Kekäläinen yrittää kaupata tähtensä toisaalle jo kesällä välttääkseen 26-vuotiaan tähden karkaamisen ensi kesänä vapaille markkinoille ilman siirtokorvausta. Jones tienaa nykyisestä sopimuksestaan 5,4 miljoonaa dollaria kaudessa.