NHL-kauden kahdella tappiolla aloittanut Columbus Blue Jackets nappasi varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa helpottavan 4-3-jatkoaikavoiton Buffalo Sabresista.

Kotijoukkueen ratkaisijaksi nousi entinen KalPa-hyökkääjä Alexandre Texier, joka viimeisteli sinitakkien voittomaalin kun jatkoaikaa oli pelattu hieman yli kaksi minuuttia. (voit katsoa osuman täältä)

Vastuun saaminen kolmella kolmea vastaan pelattavalla jatkoajalla ei ollut 20-vuotiaalle ranskalaishyökkääjälle itsestäänselvyys, mutta Blue Jackets-päävalmentaja John Tortorellan papereissa Texierin paikka oli jo ennakkoon sementoitu.

– Todellakin ansaittu paikka. Hän oli todennäköisesti paras ja tasaisin hyökkääjämme, tulisieluisena luotsina tunnettu Tortorella vakuutti ottelun jälkeen The Athleticille ja jatkoi:

– En paljastanut asiaa (peliaika jatkoajalla) ennalta, mutta hänen paikkansa oli selvä jo sillä hetkellä kun ottelu alkoi.

Tortorellan mukaan hän on ollut erityisen tyytyväinen jo taitavaksi tiedetyn Texierin kiekottomaan peliin ja kertoo sen ratkaisseen sijoittamisen kapteeni Nick Folignon vierelle jatkoajalla.

Texier avasi ottelussa samalla NHL-kauden pistetilinsä. Maalinsa lisäksi hän alusti kolmannessa erässä Folignon tekemän 3-2-osuman yhdessä ruotsalaishyökkääjä Emil Bemströmin kanssa.