Vegas Golden Knights on joutumassa kipeän päätöksen eteen kesän vapaiden markkinoiden avautuessa.

Seuraa sen koko olemassaolon ajan edustaneen Jonathan Marchessaultin, 33, nykyinen sopimus umpeutuu kesällä, eikä rohkeita ratkaisuja siirtomarkkinoilla tehneellä Golden Knightsilla vaikuttaisi olevan palkkakatossaan tilaa elämänsä kauden pelanneen konkarilaiturin kiinnittämiseksi.

Sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo vahvasti Marchessaultin päätyvän kesän vapaille markkinoille, joilla miestä odottaisi melkoinen tarjouskilpailu.

– Molemmat osapuolet sanoivat kaikki oikeat korulauseet kauden päätyttyä. Mutta matemaattisesti yhtälö ei toimi. Marchessault pelasi elämänsä kauden maaleissa mitattuna (42) ja toiseksi parhaan pisteiden valoissa (69), Seravalli aloittaa.

– Toisin kuin monet onnekkaammat seurakaverinsa, Marschessault ansaitsi kokoaikaisen NHL-pelaajan vakanssin vasta 25-vuotiaana. Hän on tienannut urallaan 29 miljoonaa dollaria, mikä riittää loppuelämäksi, muttei vielä mahdollista reilua kotiseutualennusta. Ja Vegas tietää tämän, toimittaja järkeilee.

– Tämän lisäksi seuralla ei ole juurikaan tilaa pelaajabudjetissaan. He sijoittivat jo Marchessaultiin varatut rahat Tomas Hertliin. Tämä yhtälö sattuu, mutta se on seurausta heidän aggressiivisesta tavastaan vahvistaa joukkueen ydinosastoa pelaajamarkkinoilla.

Marchessault tienasi kuusivuotisesta, tähän kauteen päättyvästä sopimuksestaan viisi miljoonaa dollaria kaudessa. Ensi kaudella miehen vuosipalkan uskotaan nousevan usealla miljoonalla taalalla.

LUE MYÖS: