NHL:ssä seitsemän kauden aikana 343 ottelua pelannut ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblom, 27, palaa kasvattajaseuransa Brynäs IF:n riveihin.

Tällä NHL-kaudella massiivisesta 2,5 miljoonan dollarin vuosipalkastaan huolimatta AHL:ään jumiutuneen Lindblomin sopimus SHL-seuran kanssa on kaksivuotinen. Lisäksi sopimukseen on kirjattu optio peräti kolmesta lisävuodesta.

Philadelphia Flyersissa NHL-uransa kaudella 2017-18 aloittanut hyökkääjä muistetaan mm. siitä, että mies sairastui joulukuussa 2019 Ewingin sarkoomaan eli luusarkoomaan, joka on harvinainen luusyöpä. Ruotsalainen selätti syövän ja palasi takaisin tositoimiin seuraavalla kaudella.

Lindblom siirtyi kesällä 2022 San Jose Sharksiin kahden vuoden sopimuksella. Ensimmäisellä kaudellaan 73 ottelua tehoin 6+9=15 pelannut hyökkääjä putosi päättyneellä kaudella Sharksin NHL-miehistössä. Vain yhden NHL-pelin koko kauden aikana tililleen saanut pelaaja urakoi AHL:ssä 41 ottelua tehoin 8+8=16.

Brynäs IF oli jo aiemmin hankkinut toisenkin nimekkään paluumuuttajan, kun se solmi sopimuksen Ottawa Senatorsissa ja Anaheim Ducksissa lähes 900 NHL-peliä pelanneen hyökkääjä Jakub Silfverbergin kanssa.

LUE MYÖS: