Taannoin vakavasti sairastunut ruotsalainen NHL-kiekkoilija Oskar Lindblom kertoi Aftonbladetille jäätävän tarinan syövästään. Philadelphia Flyers -hyökkääjä huomasi kyljessään oudon patin, ja pelaaja sai sitten kuulla taudista.

Erään vierasreissun aikana lääkäri soitti pelaajalle tämän ollessa hotellilla. Lääkäri pyysi pelaajan luokseen ja tämä tajusi, ettei kyseessä ole hyviä uutisia.

– Hän kertoi minulla olevan syöpä. Hän sanoi minun joutuvan lisätutkimuksiin.

Pelaaja palasi kotiin, yksin. Matka tuntui kuulemma pitkältä – ymmärrettävästi. Luusyövän selättämisprosentti on noin 75.

– Se ei ollut hauskaa. Muistan, kun Alma (pelaajan tyttöystävä) tuli väliin, kun kerroin asiasta vanhemmilleni. En pystynyt kommunikoimaan. Itkimme paljon.

Onnettomuudessa oli onneksi onnea mukana, kun syöpä ei ollut esimerkiksi jalassa. Jos se olisi ollut, olisi ura saattanut olla paketissa. Kovan myllerryksen läpi käynyt pelaaja palasi sittemmin kaukaloon.

– En ollut parhaassa iskussa, mutta palaaminen joukkueen matkaan oli pirun hienoa.

Ysikutonen pelaaja iski viime kaudella 30 runkosarjan pelissä tehit 11+7=18 (+4). Pudotuspeleissä vyölle kertyi kaksi ottelua tehoitta (-1).