Buffalo Sabresin ykkösmaalivahdiksi tällä kaudella nousseen Ukko-Pekka Luukkosen, 25, nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen.

837 500 dollaria tästä kaudesta tienannutta suomalaista odottaa jatkossa rapsakka palkankorotus. Suositun 32 Thoughts -podcastin arvio lähes kaksimetrisen Luukkosen tulevasta vuosikorvauksesta on maalivahdin kannalta mairitteleva.

– Luukkosen neuvotteluja on mielenkiintoista seurata. Sabres on tilanteessa, jossa heidän kaikki isot sopimuksensa astuvat voimaan, joten heidän on oltava tarkkoja jokaisen dollarin suhteen. Arvioni on 4-5 miljoonaa dollaria kaudessa seuraavan viiden kauden ajan, podcastin toinen juontaja Jeff Marek lataa.

Marekin ennustus saattaa olla lähellä totuutta. Luukkonen torjui tällä kaudella 54 ottelussa komein tilastoin 2,57 ja 91,0%.

Sabresin sisäpiiritoimittaja Lance Lysowskin mukaan osapuolet ovat nyt aloittaneet neuvottelut uudesta sopimuksesta. Luukkosesta on tulossa kesällä rajoitettu vapaa agentti, joten miehen pelaajaoikeudet säilyvät joka tapauksessa yhä Sabresillä.

LUE MYÖS: