Lauantaina järjestetyn NHL Draftin ensimmäinen suomalaisvaraus oli Buffalo Sabresiin varattu Konsta Helenius, joka poimittiin 1. kierroksen 14. vuorolla.

Hyökkääjälupauksen uusi pomo, Sabresin GM Kevyn Adams iloitsi suomalaisen tippumisesta joukkueensa syliin noinkin myöhäisellä vuorolla.

– Hän on luonnollinen sentteri. Erittäin hyvä molempiin suuntiin, todella kilpailuhenkinen. Hänessä on paljon asioita, joista pidämme, Adams listaa suomalaislupauksensa vahvuuksia Sabresin videolla.

Adamsin mukaan Heleniuksen loikkaaminen NHL:ään ei välttämättä ole kaukana.

– On hankala sanoa, koska hänen kaltaisensa pelaaja on valmis NHL:ään, mutta kun sinulla on kokemusta miesten sarjoista ja MM-kisoista, se nopeuttaa asioita. Haluamme aina asettaa pelaajan sellaiseen asemaan, jossa hänellä on mahdollisuudet menestyä. Hän on pelaaja, jota kohtaan meillä on todella korkeat odotukset.

– Uskomme, että hän on ennemminkin lähempänä kuin kaukana, Adams näkee.

Heleniuksen lisäksi varaustilaisuuden avauskierroksella huudettiin toinenkin suomalaisnimi, kun Dallas Stars vahvisti ”suomalaismafiaansa” nappaamalla TPS-lupaus Emil Hemmingin kierroksen loppupäässä 29. vuorolla.

LUE MYÖS: