Leijonien MM-joukkueeseen valittu 17-vuotias hyökkääjä Konsta Helenius on nostanut osakkeitaan rutkasti tulevan kesän NHL:n varaustilaisuutta ajatellen.

DailyFaceoff-sivusto julkaisi keskiviikkona NHL:n varausarvonnan jälkeen poikkeuksellisen mehukkaan suomalaisarvion. Sivusto uskoo, että Helenius varataan 4. vuorolla Columbus Blue Jacketsiin.

– On täysin realistista, että Helenius pääsee pelaamaan NHL:ssä jo ensi kaudella. Adam Fantilli ja Helenius -sentteriduo tekisi Blue Jacketsista äärimmäisen hauskan seurattavan. Heleniuksesta saisi luotettavan kahden suunnan sentterin, jota voisi hyödyntää peluutuksessa miellyttävien vastaparien luomiseen, DailyFaceoff-sivuston asiantuntija Steven Ellis kirjoittaa.

Ellisin arvio on hyvin yllättävä, sillä Heleniuksen nimi on pyörinyt aiemmin varausarvioissa sijoilla 7-13. TSN:n Craig Button arvioi toukokuussa, että Heleniuksen nimi kuuluisi varaustilaisuudessa numerolla yhdeksän. Samaa vuoroa ennakoi myös The Athletic. Sportsnetin huhtikuisessa listauksessa Helenius oli laitettu vasta sijalle 13.

San Jose ei yllätä, Chicago saa Bedardille tutkaparin

DailyFaceoff arvioi, että ykkösvarauksen arvonnassa voittanut San Jose Sharks varaa odotetusti megalupaus Macklin Celebrinin.

Kakkosvarauksen saanut Chicago Blackhawks puolestaan päätyy venäläislaituri Ivan Demidoviin, josta odotetaan dynaamista tutkaparia Connor Bedardille.

Chicagon ja Columbuksen välissä kolmantena varaavan Anaheim Ducksin uskotaan päätyvän hieman jopa yllättäen puolustajaan, Artjom Levshunoviin. Valkovenäläisellä on takana dominoiva kausi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa.

Suomalaispuolustaja Aron Kiviharju arvioitiin menevän 23. numerolla Toronto Maple Leafsiin. Pikkuleijonien tähtihyökkääjä Emil Hemming ei mahtunut parhaan 24 joukkoon.

LUE MYÖS: