NHL:n pudotuspelit alkavat ensi yönä. Ennakoimme tässä artikkelissa itäisen konferenssin taistelupareja, ja ennustamme kuinka niissä tulee käymään.

Voit lukea myös läntisen konferenssin ennakkomme tästä.

Tampa Bay Lightning (1.) – Columbus Blue Jackets (WC2)

Tampa Bay Lightningin runkosarjasta on vaikea olla puhumatta ilman ylistyssanoja. Seura jäi pisteittä ainoastaan 16 kertaa koko kauden aikana.

Joukkueen hyökkäyksestä löytyy valtava määrä tulivoimaa. Nikita Kutsherov (128), Steven Stamkos (98) ja Brayden Point (92) olivat kaikki pistepörssin kärkisijoilla.

Lisäksi Tampa Baylta löytyy myös iso liuta potentiaalisia nimiä hyökkäyksen terävimmän kärjen ulkopuolelta, joten joukkueen menestys ei ole vain kirkkaimpien tähtien varassa. Siitä ei ole kauaa, kun Tyler Johnson johti NHL:n kuuminta ketjua. Niin ikään Ondrej Palat tuo pistepotentiaalia alempiin ketjuihin.

Puolustuskin joukkueella on timanttisessa kunnossa. Sitä johtavat Victor Hedman ja Ryan McDonagh. Kun maalistakin löytyy Vezina Trophyn todennäköinen voittaja Andrei Vasilevski, ei Tampalla ole pudotuspeleissä kuin hävittävää.

Siinä piilee Columbus Blue Jacketsin mahdollisuus. Tampan pelaajat ovat runkosarjan lopulla jo osoittaneet, että paineet purevat, ja halunneet muutosta pudotuspeliformaattiin. Tiedossa on hyvin, että erinomaisen runkosarjan jälkeenkin voi käydä kylmät ja pudotuspelit ovat kokonaan oma maailmansa.

Siirtomarkkinoilla riehuneella Columbuksellakin on koossa erinomainen nippu. Jos vastustaja puristaa mailaa ja hermoilee, käy kylmät äkkiä.

Kumpi jatkoon: Tampa Bay Lightningin dominointi jatkuu myös pudotuspeleissä. Columbus on ensimmäinen suupala matkalla menestykseen. Tampa vie ottelusarjan voitoin 4-1.

Boston Bruins (2.) – Toronto Maple Leafs (5.)

Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs aloittivat toisilleen kukkoilun jo hyvissä ajoin runkosarjassa. Nyt on aika siirtyä sanoista tekoihin.

Torontolla on paljon potentiaalia, mutta samat vaivat ovat olleet riesana koko kauden. Hyökkäyksestä löytyy ruutia, mutta pakkiosasto on aivan eri maailmasta.

Viime aikoina kanadalaisseuraa on vaivannut myös jatkuva epätasaisuus. Toisinaan joukkue on napannut hienoja voittoja kärkikamppailuista, ja joskus taas on tullut selkään rumasti häntäpään seuroiltakin.

Pudotuspeleissä tasaisuutta ja kokemusta tarvittaisiin. Joukkueen ykköstähdiltä John Tavaresilta, Mitch Marnerilta ja Auston Matthewsilta ei kuitenkaan löydy juuri pudotuspelikokemusta.

Joukkueen kokenein pudotuspelipelaaja on Patrick Marleau. Hänelläkin on kuitenkin jalka alkanut painaa, ja johtamista voi odottaa enemmän pukukopin kuin kentän puolella.

Boston Bruinsilla tilanne on kokonaan toinen. Joukkueen johtotähdet Brad Marchand ja Patrice Bergeron tietävät, mitä voittaminen vaatii. Yhdessä David Pastrnakin kanssa he ovat muodostaneet yhden NHL:n parhaista ketjuista. Heiltä voi odottaa vain isompaa vaihdetta silmään, kun panokset kovenevat.

Bostonin runko ei ole uudistunut mahdottomasti siitä, kun joukkue juhli Stanley Cup -mestaruutta. Hyökkäyksen osalta voisi jopa sanoa, että muutokset ovat olleet ainoastaan parempaan päin.

Kumpi jatkoon: Kokematon Toronto Maple Leafs makselee tällä kaudella vielä oppirahojaan. Boston Bruins tulee olemaan parempi otteluvoitoin 4-2.

Brad Marchand on tullut tunnetuksi värikkäistä tempuistaan. Nähtäväksi jää, mitä hyökkääjä pudotuspeleissä keksii.

Washington Capitals (3.) – Carolina Hurricanes (WC1)

Usein Stanley Cup -mestareiden runko hajoaa sirpaleiksi mestaruuden jäljiltä. Washington Capitalsille näin ei käynyt. Mestaruuskrapulakaan ei pääkaupungin kiekkojoukkuetta vaivannut, vaan se raivasi tiensä pudotuspeleihin tyylillä.

Carolina Hurricanes ei puolestaan ole pelannut pudotuspelejä kymmeneen vuoteen. Joukkueella on koko liigan toiseksi vähiten pudotuspelikokemusta.

Hurrikaanit ovat liikkeellä varsin keskinkertaisella joukkueella. Esimerkiksi Teuvo Teräväinen ei olisi kovin monen muun joukkueen toiseksi paras hyökkääjä. Leveyskään ei ole joukkueen vahvuus.

Sen sijaan Carolina on osoittanut komeaa joukkuehenkeä kauden mittaan. Voittoseremoniat ja me vastaan koko maailma -asenne voi olla kovinta bensaa pudotuspelikoneessa.

Joukkueiden isoin ero on maalivahtipelissä. Braden Holtby on meritoitunut eliittivahti. Carolinan tolppien väli on taas ollut tuulinen paikka. Petr Mrazek ja Curtis McElhinney eivät ole ykkösvahdin tasoa, vaikka ovatkin pelanneet kelvolliset kaudet. Pudotuspeleissä maalivahtitandemilla voi olla edessä kovat paikat.

Kumpi jatkoon: Washington Capitalsilla on pudotuspelit vielä tuoreessa muistissa. Carolina Hurricanesista ei ole horjuttamaan hallitsevaa mestaria, ja joukkue tippuu pudotuspeleistä 4-1.

New York Islanders (4.) – Pittsburgh Penguins (6.)

New York Islanders on ollut viime kauden Vegas Golden Knights. Joukkuetta pistettiin kesällä kovasti uusiksi. Supertähti Tavares lähti muualle, kun taas tilalle hankittiin kokemusta alempiin ketjuihin.

Jo pudotuspeleihin pääseminen oli valmentaja Barry Trotzille pihakoivun kokoinen sulka hattuun. Samanlaista ihmettä tarvitaan, mikäli joukkue haluaa edetä myös hieman pidemmälle.

Kurinalaisesti ja tiukasti puolustavan ryhmän on vaikea nähdä nostavan tasoaan enää runkosarjasta. Vieläkö Islandersissa on potentiaalia, jota kaivaa esiin?

Pittsburgh Penguins on puolestaan tuttua kauraa. Joukkue on pelannut pudotuspeleissä kausi toisensa jälkeen. Kaapista löytyy kaksi peräkkäistä mestaruuttakin. Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin ryhmä on niin kokenut pudotuspelijoukkue, että Islandersin magian on vaikea nähdä murskaavan heitä.

Kumpi jatkoon: New York Islandersin bensa loppuu pudotuspeleissä ja tuhkimotarina päättyy tähän. Pittsburghin kokemus on liikaa ja pingviinit marssivat jatkoon otteluvoitoin 4-1.

LUE MYÖS: NHL:n läntisen konferenssin pudotuspeliennakko – neljä timantinkovaa otteluparia!