Anaheim Ducks ja New Jersey Devils toteuttivat torstaina vaihtokaupan, jota NHLSuomessa ennakoitiin jo reipas viikko sitten.

Mikäli tuo kauppa meni silmiesi ohitse, suomalaispuolustaja Sami Vatanen lähetettiin kesken kuudennen NHL-kautensa Devilsiin ja vaihtokaupassa massiivisesta sentteripulasta loukkaantumisten vuoksi kamppaileva Ducks sai hyökkääjä Adam Henriquen sekä

Kaupassa pelaajien osalta omistajaa vaihtoi urallaan 68 NHL-ottelua pelannut ja niissä 26 tehopistettä tehnyt 23-vuotias hyökkääjä Joseph Blandisi. Lisäksi Ducks sai kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesälle, kun taas Devils sai Orange Countyn suunnalta ehdollisen varausvuoron.

Vielä muutama vuosi takaperin Vatasen tilanne Anaheimissa oli erittäin hyvä, sillä hän oli seurassa Top 4 -puolustaja ja myös tulosta tuli. Sen sijaan sekä viime kausi että kuluva kausi pudottivat hänet kolmospariin ja käyrät olivat siis kaiken kaikkiaan laskevat.

Niinpä maisemanvaihto saattaa olla juurikin se piristysruiske, jonka kesällä isossa olkapääoperaatiossa käynyt suomalainen uralleen tarvitsi. Hänelle on nimittäin välittömästi tarjolla vastuullisempi rooli pirupaitojen alakerrassa.

– Samin hankkimalla me toimme seuraamme oikealta ampuvan Top 4 -puolustajan, joka pystyy pelata tilanteessa kuin tilanteessa, Devilsin GM Ray Shero hehkutti NBC Sportsin mukaan.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Edellä mainitussa lainauksessa huomio siis kannattaa kiinnittää sanoihin ”Top 4 -puolustajan”. Vataselle on siis tarjolla tontti kärkiketjuissa ja se on siis selkeä ylennys Anaheimiin verrattuna.

Devils jahtasi kesän aikana aktiivisesti puolustaja Kevin Shattenkirkia, joka päätti kuitenkin toteuttaa unelman lempiseurassaan, New York Rangersissa, pelaamisesta.

Newarkissa jäätiin siis nuolemaan kesän ajaksi näppejä, vaan ei nuolle enää – eilen solmitun kaupan myötä Shero sai siis haluamansa – erittäin hyökkäysvoittoisen puolustajan, joka on erinomainen ylivoimalla.