Anaheim Ducksin Sami Vatasen maisemanvaihtoa pidettiin viime kevään ja kesän aikana lähestulkoon satavarmana.

Viimeistään NHL:n laajennusdraftin odotettiin konkretisoivan Vatasen lähdön, mutta toisin kävi ja isossa olkapääoperaatiossa kesällä ollut suomalainen jäi kalifornialaisseuraan.

Vataselta jäi mittavan toipumisajan vuoksi väliin kauden ensimmäiset kymmenen ottelua, mutta nyt hänelle on kertynyt niitä jo saman verran, pistein 1+3. Samaan aikaan Vatasen tehotilasto on ollut -3.

Nyt, kun paluu tositoimiin on tapahtunut, on Vatasen nimi noussut jälleen siirtohuhujen kohteeksi. Häntä ei kuitenkaan viedä tällä kertaa Toronto Maple Leafsiin, kuten vielä muutama kuukausi takaperin, vaan New Jersey Devilsiin.

Sensaatiomaisen alun – itse asiassa historiansa parhaan – kauteen saaneet pirupaidat hakevat puolustajaa. Samaan aikaan seuran GM:nä toimiva Ray Shero on tiettävästi valmis kauppaamaan keskushyökkääjä Adam Henriquen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Henriquen alkukausi on ollut vaikea ja viime ottelussa hänet pudotettiin nelosketjun laituriksi, joskin hän teki heti tehot 1+2.

Haastavasta alkukaudesta huolimatta 27-vuotias kanadalainen on kokenut sentteri ja sellaista Ducks hakee, sillä se joutuu edelleen tulla toimeen ilman ykkössentteri Ryan Getzlafia ja kakkossentteri Ryan Kesleriä.

Henrique on jäänyt taka-alalle Devilsin uusien tähtien esiinmarssin aikana, ja vaikka hän on tehnyt kuluvalla kaudella 20 otteluun tehot 4+8=12, on hän ajautunut ikään kuin sivuraiteelle nykyisessä seurassaan.