NHL-legenda Jeremy Roenick on tullut tunnetuksi siitä, että hänellä riittää sanottavaa asiaan kuin asiaan.

Tällä kertaa hän otti kantaa Vegas Golden Knightsin venäläishyökkääjän Vadim Shipachyovin tilanteeseen, mistä on kohistu viime päivien aikana todella paljon.

Asiasta pääset lukemaan enemmän TÄÄLTÄ, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, että kesällä 9 miljoonan dollarin ja kahden vuoden sopimuksen nevadalaisseuran kanssa solminut Shipachyov passitettiin farmiin, koska Vegas ei halunnut menettää pelaajiaan ilmaiseksi waiver-listan kautta.

Kyse ei siis ollut millään tasolla hänen pelillisistä esityksistään tai mistään muustakaan kaukalon puolelle liittyvästä, vaan yksinkertaisesti häntä ei tarvinnut asettaa waiver-listalle.

Tällä hetkellä tilanne onkin se, että 30-vuotias sentteri on kirjoilla AHL:n Chicago Wolvesissa, mutta todellisuudessa hän treenaa Golden Knightsin kanssa ja odottelee, että joku seurassa olevista pelaajista saataisiin kaupatuksi.

Luonnollisesti myös KHL-kortti on noussut esille asian suhteen, eikä ihme, sillä Shipachyov saapui NHL:ään nimenomaan pelaamaan – ei pelinappulaksi Golden Knightsin jääkiekkoon liittymättömässä palapelissä.

Roenick tekikin asiaan melkoisen jyrkän kannanoton, kuten hänen tapoihinsa kuuluu, ja antoi mielipiteensä kuulua julkisesti Twitter-tilillään.

– Golden Knights aiheuttaa melkoisia ongelmia Vadim Shipachyovin kanssa. Tämän kaverin tulisi olla NHL:ssä, ei AHL:ssä, katsokaa vaikkapa (Artemi) Panarinia ja (Alexander) Radulovia. Lähettäkää hänet ylös!

[readmore from=”suomalaiset”]

Golden Knightsin GM:nä toimiva George McPhee on siis itse myöntänyt avoimesti tilanteen taustat ja samalla paaluttanut, että Shipachyov on NHL-sopimuksen alainen pelaaja, eikä voisi noin vain lähteä KHL:ään (LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ).

Todellisuudessa KHL ottaisi hänet kuitenkin avosylin vastaan ja rehellisyyden nimissä Shipachyovia tai hänen leiriään ei varmastikaan kiinnosta se, mitä NHL-sopimuksen omatoiminen purkaminen tarkoittaisi.

Onkin päivänselvää, että Shipachyovin leirissä mietitään varmasti myös olympialaisia, sillä hän hylkäsi mahdollisuuden edustaa maataan sillä korkeimmalla mahdollisella näyttämöllä pelatakseen NHL:ssä ja nyt hän ei pääse siellä pelaamaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.