Suomalaispelaajat ovat olleet viime vuosina kovassa huudossa Floridan suunnalla, ja erityisesti Panthers-organisaatiossa.

Kaikki tietävät, että joukkueen suurin tähti on suomalaissentteri Aleksander Barkov. Lisäksi seurassa pelasi viime vuonna Jussi Jokinen ja vuoden 2016 NHL Draftissa seura käytti ykköskierroksen varausvuoronsa Henrik Borgströmiin.

Jokinen ei tokikaan seurassa enää pelaa, mutta edellä mainittujen nimien lisäksi organisaatioon kuuluvat nykyisin Henrik Haapala, Sebastian Repo, joka palasi kuluvaksi kaudeksi takaisin Suomeen, Juho Lammikko sekä viime kesänä seuraan varattu Aleksi Heponiemi.

Näistä nimistä Heponiemi lähetettiin ensimmäisten joukossa Panthersin harjoitusleiriltä ulos ja se oli varsin odotettu juttu. Toisin sanoen hänen tiensä vei takaisin juniorisarja WHL:ään, jossa hän saa rauhassa ottaa oikeita kehitysaskeleita kohti NHL:ää.

Ja niitä hän on todella ottanut.

WHL-kausi on vanhentunut Heponiemen edustaman Swift Current Broncosin osalta vasta kolme ottelua ja suomalaissentteri on iskenyt näissä otteluissa täysin käsittämättömät tehopisteet 1+8=9. Toisin sanoen hänen ottelukohtainen pistekeskiarvo on siis huikeasti kolme.

[readmore from=”suomalaiset”]

Etenkin Broncosin viime ottelu oli todellinen mestarinäyte toisella kierroksella varatulta Heponiemeltä, sillä hän iski otteluun tehot 1+4. Kaiken kaikkiaan nuori suomalainen on ollut vahva myös omiin pelattaessa, sillä hänen tehotilastonsa on hienosti +7.

Viime kaudella Heponiemi takoi 72 WHL-otteluun upeat tehot 28+58=86, mutta vielä parempaa on luvassa, mikäli hän kykenee pitämään edes joissain määrin nykyisestä tahdistaan kiinni.

Barkov, Borgström, Heponiemi, Haapala ja Repo – vähintäänkin tästä viisikosta on kasvamassa eittämättä NHL-pelaajia ja itse asiassa ensi kaudella (2018-19) Floridan suunnalla saatetaan nähdä todellinen suomalaisten esiinmarssi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.