Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine pöllytti Calgary Flamesin verkkoja ensimmäisten 20 minuutin ja 23 sekunnin sisään kaksi kertaa.

Kokonaisuudessaan 19-vuotiaalla supertähdellä oli ajassa 23:49 kasassa jo tehot 2+2. Hän oli ensiksi syöttämässä (laukauksen muodossa) ajassa 9:08 syntynyttä Mark Scheifelen ylivoimamaalia ja itse hän tinttasi – niin ikään ylivoimalla – kiekon verkkoon aikaan 12:12.

1-0-maali:

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎶 This is how you do it... 🎶

@BiggieFunke also gets an🍎 on the play.

2-0-maali:

Winnipeg Jets

@NHLJets
We won't EVER get tired of Laine's one-timers. Ever.

Flames nousi kuitenkin avauserän loppupuolella ottelussa tasoihin, mutta Laine ei tätä tilannetta pitkään katsellut. Hän oli nimittäin asialla – jälleen kerran ylivoimalla – eikä toinen erä ehtinyt vanhentua kuin vain 23 sekuntia.

3-2-maali:

Winnipeg Jets

@NHLJets
And here it is... in all of it's GIF glory 🙌

Hetken päästä luvassa oli lisää, sillä kellot pysähtyivät aikaan 23:49, kun Nikolaj Ehlers ”lurutteli” kiekon Flames-maaliin. Laine toimi tässäkin osumassa syöttäjänä, melkoisen erikoisella tavalla, ja suomalaisnuorukaisen tehot ovat siis tässä vaiheessa jo 2+2.

4-2-maali:

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets 4th goal of the night c/o @NikolajEhlers24 from @PatrikLaine29!

Viime kaudella runkosarjaan 36 kaappia iskenyt Laine ei ollut vielä valmis, vaan aikaan 17:17 hän oli syöttämässä, kakkossyöttäjän roolissa, Dustin Byfuglienin ylivoimaosumaa. Näin ollen hän summasi kasaan huikeat tehot 2+3, Jetsin voittaessa 5-2.

Muita Jetsin tehomiehiä olivat tehot 1+3 summannut Scheifele ja kolme osumaa syöttänyt Blake Wheeler.

Vielä ensimmäisessä harjoitusottelussaan Laine pelasi ykkösvitjassa, yhdessä Scheifelen ja Wheelerin kanssa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tähän otteluun hänet siirrettiin kuitenkin kakkosketjuun Ehlersin ja Nic Petanin rinnalle, joskin ylivoimalla hän pelaa edelleen Scheifelen ja Wheelerin kanssa, kuten tilastot varsin hyvin osoittavat.

Saattaakin olla, että tämän ottelun jälkeen Winnipegin suunnalla pohditaan uudemman kerran, josko kyseiselle kolmikolle pitäisi antaa ainakin vielä se toinen mahdollisuus myös tasaviisikoin.

Erityisenä lisämainintana kerrottakoot se, että jostain syystä Laine ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthews tuntuvat kulkevan kuin käsi kädessä, mitä tulee kunnon tehoiltoihin. Yhdysvaltalainen nimittäin tulitti 5-1-voitossa Montreal Canadiensista tehot 3+1 (LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.