Mennyt yö oli nuorten NHL-pelaajien todellista juhlaa. Ilotulitusta johti suomalaishyökkääjä Patrik Laine, joka kiskaisi Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa taululle uskomattomat viisi tehopistettä. Laineen lopullinen pistesaldo oli siis 2+3.

Se on merkittävän kova saavutus, oli kyseessä sitten harjoitusottelu tai ei. Winnipeg Jets nimittäin kaatoi Flamesin lukemin 5-2, joten Laine oli siis jokaisessa Jetsin maalissa mukana.

[readmore from=”suomalaiset”]

No, kuten viime kaudella saatiin todistaa jo moneen otteeseen, ei Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, jota siis pidetään Laineen pahimpana kilpakumppanina (pitkälti saman varausvuoden vuoksi), päästänyt Lainetta helpolla. Hän nimittäin iski yön aikana niin ikään supertehot, 3+1.

Tähän Matthews kykeni ottelussa verivihollista, eli Montreal Canadiensia, vastaan, jonka Maple Leafs onnistui kaatamaan vakuuttavasti lukemin 5-1.

Täten voitaisiin siis leikkisästi ilmaista, että ”mitä Patrik Laine edellä, sitä Auston Matthews perässä”, vaikkakin tässä tapauksessa Matthewsin ottelu päättyi ennen Laineen vastaavaa.

Toki myös viime kaudella nähtiin useaan otteeseen, että Matthews päihitti yön maalintekokilpailuissa Laineen. Kyseessä on kuitenkin todellinen kilpakumppanuus, sillä nuorukaiset äityvät huippuvireisiin hyvin usein samaan aikaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.