Tuleva yö on NHL-faneille yhtä juhlaa, sillä se pitää sisällään jopa kaksi ratkaisevaa ottelua, jotka tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Game 7.

Eivätkä kamppailut todellakaan ole mitään perusotteluita. Mukana tohinoissa ovat muun muassa Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Alexander Ovechkin, Braden Holtby sekä Connor McDavid. Ihan vain muutama mainitakseni.

Otteluparit ovat siis tutut: Pittsburgh Penguins kohtaa Washington Capitalsin ja Edmonton Oilers Anaheim Ducksin.

Siinä missä Pens, Caps ja Ducks ovat jo ”tottuneet” ratkaisuotteluiden raakuuteen, on Oilersilla edessään uusi paikka. Se on nuori ja kokematon ryhmä, joka on ollut edellisen kerran pudotuspeleissä keväällä 2006.

Sivulliset seikat on kuitenkin heivattava tässä vaiheessa roskakoriin, jos joukkue mielii painella ottelusta jatkoon. Sen on keskityttävä oleelliseen, eikä suurennella asioita.

– Meidän pitää pysyä tasapainossa, sillä sillä ei ole todellisuudessa merkitystä, mitä ottelussa tapahtuu. Anaheim todisti, että voit nousta mistä suosta tahansa, ja myös me olemme tehneet niin, McDavid myönsi NHL.com:lle.

– Emme voi ajatella liikaa tai liian vähän, vaan kaiken on pysyttävä tasapainossa. Game 7 tulee pitämään sisällään useita tunnetiloja, joten on tärkeää, että kaikki pysyvät keskittyneinä.

Valmistautuminen ei muutu

Oilersin kokenut valmentaja Todd McLellan on paistettu monissa tiukoissa paikoissa. Hänen tehtävänään onkin nyt pitää huoli siitä, että nuori Oilers-lauma ei tule yliyrittämään tai jännittämään ottelua liikaa.

– Valmistautuminen on tärkeää ja sitä teemme juuri nyt. Ensinnäkin olemme levänneet, valmistautuneet ja seuraavaksi pelaamme omaa peliämme, McLellan kertoi.

Keinot McLellanilla ovat simppelit: mikään ei muutu. Se tarkoittaa sitä, että valmistautuminen aamuyön kamppailuun ei poikkea normaalista millään tavalla.

– Jos alat suurentelemaan asioita, et pelaa selkärangasta. Olemme tehneet tätä jo tämän kevään aikana ja se aiheutti meille ongelmia. Me valmistaudumme tähän, kuin mihin tahansa otteluun. Samat tapaamiset, samat systeemit ja odotamme pelaajiltamme parasta osaamista. Sen jälkeen katsomme tulotaulua ja uskomme siellä olevan meille suotuisat numerot.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.