Toronto Maple Leafsin fanit saavat vielä tänäkin päivänä ihottumaa muistellessaan kesällä 2006 tapahtunutta pelaajakauppaa, jossa Leafs luopui nuoresta Tuukka Raskista vaihdossa Andrew Raycroftiin.

Nyt julkisuuteen on tipahtanut paljastus toisestakin maalivahtikaappauksesta, jonka Bruins teki Leafsin nenän edestä. Bruinsin maalivahti Jeremy Swayman kertoo torontolaisseuran olleen miehen perässä kesän 2017 varaustilaisuudessa.

– Varaustilaisuuden neljäs kierros tuli ja Toronto varasi 110. vuorolla – ja he varasivat maalivahdin. Ajattelin, että ”ok, ehkä tämä ei ollut se vuosi”. Olin yllättynyt mutta samalla luottavainen, olinhan keskustellut myös muiden seurojen kanssa, Swayman muistelee Empty Netters -podcastissa.

Vaikka Leafs oli ilmaissut kiinnostuksensa Swaymania kohtaan, seura päätyi varaamaan 4. kierroksella Ian Scottin. Nyt jo uransa lopettanut, nykyisin 24-vuotias Scott pelasi lopulta ainoastaan kuusi ammattilaisottelua, nekin AHL:ssä sekä ECHL:ssä.

Swayman, 24, puolestaan voitti viime kaudella William M. Jennings -pystin yhdessä Linus Ullmarkin kanssa kaksikon päästettyä kaikista NHL-seuroista vähiten maaleja. Suoritus palkittiin uudella vuoden ja 3,475 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.