Nashville Predatorsin maalivahtilegenda Pekka Rinne listaa NHL Without a Map -sarjan viimeisimmän tuotantokauden päätösjaksossa syitä eläkkeelle vetäytymisen taustalla.

39-vuotiaana räpylän naulaan 15 NHL-kauden jälkeen iskeneen ”Peksin” lopettamisen taustalla oli ennen kaikkea kolme asiaa.

– Lopettaminen ei missään nimessä ole helppo päätös. Tämä on kuitenkin ollut oma elämäni koko aikuisiän. Olin käynyt sitä läpi viimeiset pari vuotta. Tein kahden vuoden sopimuksen, niin olen siitä asti valmistanut itseäni tähän.

– Se (lopettaminen) on muutaman asian summa. (Poika) Paulus syntyi joulukuussa ja viimeisen parin vuoden aikana myös oma rooli muuttui. Jossain vaiheessa tulee se vaihdos, että Juuse (Saros) pelaa ja mä komppaan. Ei sitä kauaa pysty pitämään takana, se on niin hyvä.

– Ja sitten se viimeinen peli, Rinne luettelee ja muistelee fanien unohtumatonta vastaanottoa viime kauden lopulla konkarivahdin pelattua nollapelin viimeisessä runkosarjaottelussaan.

– Varmaan nuo kolme asiaa kombinaationa oli sellainen vahvistava seikka. Olen aina sanonut itselleni, että jos mahdollista, niin haluan lopettaa omilla ehdoillani huipulla. Nyt kaikki palaset loksahti omasta mielestäni kohdalleen. Ei ainakaan vielä kaduta, Rinne hymyilee.

Voit katsoa Rinteen haastattelun kokonaisuudessaan täältä.