Ottawa Senatorsin vuonna 2019 1. kierroksella varaama Lassi Thomson teki uransa ensimmäisen AHL-maalin viime yönä. 21. AHL-ottelu toi vihdoin sen ensimmäisen osuman.

Belleville Senators -puolustaja sai kiekon siniviivalla ja pääsi ottamaan pari potkua ja lataamaan kaikkensa rannelaukauksen taakse. Stockton Heat -maalivahti Garrett Sparksin edessä oli hyvä maski, joka loi kilpikäden puolelle paljon tilaa.

Sinne Thomson myös laukoi. Tarkka laukaus tasoitti ensimmäisessä erässä tilanteeksi 1-1, vaikka Sparks protestoikin tilanteen jälkeen.

x - Belleville Senators

@BellevilleSens
First @TheAHL goal for Lassi Thomson. #fortheb

Thomson on Ilves-kasvatti, joka kävi varausvuonnaan pelaamassa kauden WHL:ssä, mikä oli jälkikäteen lottovoitto. Senators huusi 182-senttisen suomalaispuolustajan nimen numerolla 19 ja paikka aukesi Ilveksen Liiga-joukkueesta. Olihan hän myös Nuorten Leijonien kapteeni alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna.

Thomson pelasi viime kaudella ja tämän kauden alussa Ilveksessä 57 ottelua tehoin 7+8. AHL:ssä kasassa on nyt 21 ottelua ja pisteet 1+7 tehotilaston ollessa kahdeksan pykälää pakkasen puolella.