Raju väite! IL: Patrik Lainetta kohdeltiin tylysti Jetsin pukukopissa – NHL-supertähdet juonen taustalla: ”Heittivät hiekkaa luistimiin”

Winnipeg Jetsin suurimmat tähtipelaajat ja valmentaja olivat syynä Patrik Laineen lähtöön Winnipegistä, kertoo Iltalehden toimittaja Pekka Jalonen.

Iltalehden sisäpiiriin kantautuneiden tietojen mukaan Jetsin kapteeni Blake Wheeler sekä ykkössentteri Mark Scheifele olivat ”juonineet” Laineen ulos joukkueesta.

– Wheeler ja Scheifele heittivät kaukalon ulkopuolella lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla hiekkaa Laineen luistimiin. Varsinkin Wheeler oli mestari puhumaan suomalaisnuorukaisen selän takana asioita, joita ei varmasti halua julkisuuteen, Jalonen kirjoittaa.

Winnipegissä yksi suurimpia ihmetyksen aiheita oli Laineen vähäinen vastuu ykkössentteri Scheifelen vierellä ykkösketjussa.

Jalosen mukaan taustalla on Wheelerin toive pitää NHL:ään rokkitähden tapaista nousua tehneen Laineen jalat maan pinnalla.

– Wheeler tunsi asemansa ykkösketjun oikeassa laidassa uhatuksi, koska Laine oli alun perin oikea laitahyökkääjä. Wheeler ei myöskään innostunut siitä, että Suomesta tulee nuorukainen, joka nousee Winnipegissä lähes yhtä suosituksi kuin Teemu Selänne.

– Joukkueen kapteenin talutusnuorassa kulkeva Scheifele puolestaan teki kaikille selväksi, että haluaa pelata Wheelerin kanssa, Jalonen jatkoi.

Edes päävalmentajan sanalla ei ollut tässä kohtaa enää merkitystä.

– Jetsin päävalmentaja Paul Maurice oli liian heikko uhmatakseen Wheeleriä ja Scheifeleä. Maurice antoi ja antaa edelleen Wheelerin ja Scheifelen johtaa joukkuetta.

Scheifele ei ole vieläkään kommentoinut sanallakaan Laineen siirtoa, kun taas Wheeler esitti viikonloppuna ”katuvia” kommentteja kaksikon väleistä:

Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut

LUE LISÄÄ:

Miltä näyttää? TSN julkaisi kuvan: tältä Patrik Laine näyttää Columbus Blue Jackets -paidassa

Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut

Patrik Laineen vaihtokauppa nosti esiin ongelman – NHL-seurat vaativat jo sääntömuutosta!

NHL-asiantuntija: Tässä Patrik Laineen uudet ketjutoverit!

Winnipeg Jets -kapteenilta mystinen ulostulo – katuu toimintaansa Patrik Lainetta kohtaan: ”Ehkä se olisi parantanut asioita”

Columbus Blue Jackets tiedottaa: tässä on Patrik Laineen pelinumero

Patrik Laineen paras Winnipeg-ystävä tunteikkaana – ”Olemme olleet veljiä ensimmäisestä päivästä lähtien”

Patrik Laine ei tullut vain pyörähtämään Columbuksessa – näin kommentoi Jarmo Kekäläinen

Näkökulma: Patrik Laine törmää uudessa seurassaan samaan ongelmaan kuin Winnipeg Jetsissä


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING

Laittaako pirteästi viime yönä Tampan haastanut Chicago salamapaidat jälleen ahtaalle?