Näkökulma: Patrik Laine törmää uudessa seurassaan samaan ongelmaan kuin Winnipeg Jetsissä

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen aikakausi Winnipeg Jetsissä tuli päätökseensä lauantaina, kun nuori suomalaistähti kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin.

Laineen lisäksi Blue Jackets vahvistui kaupassa Jack Roslovicilla, kun taas Jets sai Pierre-Luc Dubois’n sekä kolmannen kierroksen varausvuoron kesälle 2022.

Mutta kumpi voitti tämän kaupan?

Tätä asiaa voitaisiin lähestyä monesta eri näkökulmasta, mutta alustavasti voitanee väittää, että tässä kaupassa molemmat osapuolet voittivat. Laine oli ilmaissut jo kesällä, että hän on kiinnostunut pelaamaan muualla, kun taas Dubois ilmoitti seurajohdolle jo hyvissä ajoin, että hän haluaa vaihtaa maisemaa.

Samalla molemmat seurat saivat myös haluamansa: Jarmo Kekäläinen etsi kovan luokan maalintekijää, kun taas Jets halusi uuden sentterin.

Mutta pystyykö Laine vastaamaan huutoon?

Selvää on, että Blue Jacketsissa Laine joutuu aivan uudenlaiseen tilanteeseen tiukkasanaisen John Tortorellan alaisuudessa. Vaativassa ympäristössä pelaajista on saatu viime vuosina paljon irti, eikä tämä liene mahdotonta Laineenkaan kohdalla, mikäli hän vain tulee hyvin toimeen 62-vuotiaan yhdysvaltalaisen kanssa.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta.

Blue Jacketsissa sentteritilanne on nimittäin Dubois’n lähdön jälkeen heikompi kuin Jetsissä. Laine tulee pelaamaan ykkös- tai kakkosketjussa, joten hänen vierellään nähdään Alexandre Texier tai Max Domi, jotka eivät ole mitään sateentekijöitä tähän sarjaan, joten iso kysymys kuuluu: saadaanko suomalaisen maksimaalinen potentiaali mitattua irti? Jetsissäkin se onnistui vain väliajoin – silloin Lainetta ei pysäyttänyt mikään.

LUE MYÖS:

Patrik Laineen paras Winnipeg-ystävä tunteikkaana – ”Olemme olleet veljiä ensimmäisestä päivästä lähtien”

Patrik Laineen debyyttiä Columbus-paidassa joudutaan odottamaan – nämä asiat on vielä hoidettava!

Patrik Laine ei tullut vain pyörähtämään Columbuksessa – näin kommentoi Jarmo Kekäläinen

Sisäpiiritoimittaja paljastaa: Winnipeg ottaa vastuulleen osan Patrik Laineen palkasta!