Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen siirto pois Winnipeg Jetsistä johtui suurilta osin suomalaistähden tyytymättömyydestä vastuuseensa kanadalaisseurassa.

Maalitykki ei missään vaiheessa onnistunut nappaamaan paikkaa tähtisentteri Mark Scheifelen rinnalta ykkösnyrkistä.

Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff muistutti suomalaisen saaneen useita tilaisuuksia kanadalaistähden rinnalla. Kaksikon yhteispeli ei kuitenkaan ottanut missään vaiheessa tuulta purjeisiinsa.

– Se jääkiekko jota he pelasivat, ei ollut luonnollista. Hän sai mahdollisuuden olla dominoiva, voimakas pelaaja. Yritimme tehdä paljon erilaisia asioita. Mark ja Patrik pelasivat pidemmän aikaa yhdessä, eikä se tilastojen mukaan ollut toimivaa. En olisi tehnyt tätä (treidiä), ellei se olisi tehnyt joukkueestamme parempaa, Cheveldayoff perusteli Laineen kauppaamista median edessä.

Pitkät neuvottelut Kekäläisen kanssa

Winnipeg-pomo paljastaa keskustelleensa Laineen siirrosta Columbuksen GM Jarmo Kekäläisen kanssa jo viime lokakuun varaustilaisuuden jälkeen.

– Tällaiset asiat eivät ole ikinä helppoja päätöksiä tehtäväksi. Keskustelin Jarmon kanssa eri vaihtoehdoista, mitä voisimme tehdä ja mitä he haluavat tehdä. Keskustelut kiihtyivät viimeisten 48–24 tunnin aikana.

– Emme olisi liikuttaneet Lainetta, jos emme olisimme saaneet tiettyä puolustajaa tai sentteriä. Kun mahdollisuus avautui, tunsin, että on aika tehdä tämä liike.

Cheveldayoff vahvistaa Laineen leirin toivoneen lähtökohtaisesti itse siirtoa toisaalle.

– Joukkueessamme oli kova kilpailu peliajasta ja meillä on nuoria, hyviä laitahyökkääjiä. Tilaisuus annettiin ja kun homma ei toiminut, Patrik ja hänen edustajansa sanoivat, että maisemanvaihdos olisi paras ratkaisu molempien kannalta, seurapomo päättää.

Lue lisää uutisia Laine-treidistä täältä.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING

Laittaako pirteästi viime yönä Tampan haastanut Chicago salamapaidat jälleen ahtaalle?