Oman uransa Stanley Cupin mestaruuteen keväällä 2015 päättänyt Kimmo Timonen latasi V Sportin sunnuntaisessa NHL-studiossa suorat sanat hyvän ystävänsä, Columbus Blue Jackets -pomo Jarmo Kekäläisen Winnipeg Jetsiin kauppaamasta tähtihyökkääjä Pierre-Luc Dubois’ta.

Suomalaislegendalta ei heru kunnioitusta Patrik Laineeseen sekä Jack Rosloviciin vaihdetun Dubois’n käytökselle.

– Jos sanon henkilökohtaisen mielipiteeni tästä Dubois`ta… hän on kyllä aika itsekäs tyyppi. Olisin halunnut nähdä, mitä Pierre-Lucille tehdään jossain Chicagon kopissa, kun minä olin siellä aikoinaan. Miten tällainen asia olisi käsitelty siellä voittavassa joukkueessa, jossa oli voittava kulttuuri läsnä?

– Voi olla, että Pierre-Luc Dubois olisi ollut aika hiljaa. Hänet olisi laitettu jääkiekkokassiin, vetskari kiinni ja hyllyyn vähäksi aikaa, mieti poika vähän aikaa siellä. Ja katsotaan kiinnostaako jääkiekko sen jälkeen, Timonen lataa.

Ex-puolustaja muistuttaa samaan hengenvetoon myös nyky-NHL:ssä vallitsevasta trendistä.

– Tämä kertoo sen, mihin NHL on menossa nykyään. Se on nuorten miesten sarja nykyään. Nuoret miehet hallitsevat. Hyvä liike Jarmolta, että pääsi tällaisesta itsekkäästä pelurista irti, Timonen päättää.

LUE MYÖS: Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut