Columbus Blue Jacketsiin lauantaina kaupattua Patrik Lainetta odottaa uudessa joukkueessaan jättimäinen tontti.

The Athletic -sivuston Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline uskoo, että Laine asetetaan heti Blue Jacketsin ykkösketjun vasempaan laitaan.

Portzlinen mukaan Laineen uusi sentteri on suurella todennäköisyydellä kesällä Montreal Canadiensista hankittu Max Domi.

– Laine ottaa paikkansa Blue Jacketsin kärkiketjusta, jonka keskushyökkääjänä toimii Max Domi. Vielä on hieman epäselvää, kuka asetetaan ketjun oikeaan laitaan, mutta todennäköisimpiä vaihtoehtoja ovat Oliver Bjorkstrand ja Cam Atkinson, Portzline kirjoittaa.

Ylivoimalla Laineen odotetaan ottavan saman roolin kuin Winnipegissä, eli ylivoimakoostumuksen vasemmalla puolella laukojan paikalla.

– Laineen voi odottaa kiertelevän ja kaartelevan ylivoimalla vasemmalla puolella laidan läheisyydessä. Blue Jackets on yrittänyt useita eri koostumuksia ylivoimalla, mutta kukaan heidän pelaajista – ei edes Seth Jones, Emil Bemström tai Cam Atkinson – ole onnistunut ampumaan hyvällä menestyksellä suoraan syötöstä, Portzline analysoi.

Laineen Blue Jackets -debyyttiä joudutaan odottamaan vielä ensi viikon loppupuoliskolle, sillä suomalaistykin Yhdysvaltojen työviisumin saamisessa voi kestää muutamia päiviä.

Laine joutuu myös vähintään 48 tunnin mittaiseen karanteeniin saavuttuaan Columbukseen. Laineen täytyy testata vähintään kahdesti negatiivisesti koronavirukseen, jotta hän voi liittyä uuden joukkueensa mukaan.

LUE MYÖS:

Winnipeg-pomo avaa Patrik Laineen siirron taustoja – yhteispeli supertähden kanssa ei toiminut

Winnipeg Jets -kapteenilta mystinen ulostulo – katuu toimintaansa Patrik Lainetta kohtaan: ”Ehkä se olisi parantanut asioita”

Columbus Blue Jackets tiedottaa: tässä on Patrik Laineen pelinumero

Patrik Laineen paras Winnipeg-ystävä tunteikkaana – ”Olemme olleet veljiä ensimmäisestä päivästä lähtien”

Patrik Laineen debyyttiä Columbus-paidassa joudutaan odottamaan – nämä asiat on vielä hoidettava!

Patrik Laine ei tullut vain pyörähtämään Columbuksessa – näin kommentoi Jarmo Kekäläinen

Näkökulma: Patrik Laine törmää uudessa seurassaan samaan ongelmaan kuin Winnipeg Jetsissä

Sisäpiiritoimittaja paljastaa: Winnipeg ottaa vastuulleen osan Patrik Laineen palkasta!