Erik Karlssonista odotetaan tulevan todennäköisesti NHL:n kovapalkkaisin puolustaja kun 28-vuotiaan ruotsalaisen nykyinen, 6,5 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus tulevan kauden jälkeen päättyy.

Karlssonin uusi seura San Jose Sharks ei kuitenkaan ole pitänyt kiirettä tuoreen tähtensä jatkosopimuksen kanssa, mutta ei ole epäilystäkään etteikö kalifornialaisseura aio naulata yhtä liigan kovimmista puolustajista pitkäksi aikaa riveihinsä.

– Emme olisi tehneet tätä kauppaa, ellemme olisi olleet siitä varmoja. Tähtipelaajien kuuluu tienata hyvin, koska he ansaitsevat sen, San Josen GM Doug Wilson totesi jo siirron varmistuessa The Mercury Newsille.

The Athletic-lehden Pierre LeBrun kertoo tuoreessa artikkelissaan kuitenkin, että Karlssonin uutta sopimusta ei mitä todennäköisimmin tulla näkemään ennen ensi vuotta.

Syynä tähän on seikka, ettei Karlsson voi liigan ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisen työehtosopimuksen mukaan tehdä maksimipituista, kahdeksanvuotista kontrahtia ennen 25.helmikuuta 2019.

Mikään kiire diilin tekemiseen ei tämänkään jälkeen ole, sillä Karlssonista tulee rajoittamaton vapaa agentti vasta 1.heinäkuuta 2019, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy.

Tällä hetkellä suurimman sopimuksen NHL-puolustajista on rustannut Los Angeles Kingsin Drew Doughty, jonka viime heinäkuussa tekemä kahdeksanvuotinen paperi takaa 28-vuotiaalle kanadalaiselle kaudesta 2019-2020 lähtien keskimäärin 11 miljoonan dollarin vuositulot.