Mitähän Michal Kempny olisi ajatellut, jos hänelle olisi vuonna 2015 väitetty, että keväällä 2018 hän on jo pelannut kaksi täyttä kautta NHL:ää?

Ja jos olisi lisätty, että hän pelaa Washington Capitalsin riveissä pudotuspeleissä joukkueen ykköspuolustajan John Carlsonin parina, olisiko hän uskonut?

Nimittäin kesällä 2015 Kempny siirtyi vasta ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolelle pelattuaan kuuden kauden ajan Tshekin pääsarjassa.

Tie vei Avangard Omskiin, joka kiinnostui Tshekin maajoukkueeseen nousseesta puolustajasta.

Yksi kausi Omskissa riitti, sillä Chicago Blackhwaks päätti tehdä sopimuksen Kempnyn kanssa. Ikää oli 26 vuotta, eikä häntä oltu ikinä varattu NHL:ään. KHL:ssä hän pelasi hyvän kauden, kun 59 ottelussa tilastoihin kertyi tehot 5+16=21.

Siirto NHL:ään on myös ollut henkilökohtaisella tasolla menestys, sillä Kempny ei ole pelannut otteluakaan AHL:n puolella.

Ensimmäisellä kaudella pelejä kertyi Blackhawksissa 50 tehoilla 2+6.

Hyvin liikkuva kahden suunnan puolustaja merkkautti tällä kaudella Blackhawksin surkeasta kaudesta huolimatta kovan plus-miinus-lukeman +13.

Capitals halusi syvyyttä puolustukseensa, ja hankki tshekkipuolustajan siirtorajan kynnyksellä.

Kempny on lunastanut paikkansa uudessakin seurassa loistavasti ja pelaa tosiaan pudotuspeleissäkin Carlssonin parina.

Avaussarjassa Columbus Blue Jacketsia vastaan hän kellotti parhaimmillaan 24 minuutin peliajan yhdessä ottelussa.

Kempnyn sopimus päättyy tähän kevääseen. Vaatimatonta 900 tuhannen dollarin palkkaa tienaava puolustaja on ansaitsemassa itselleen jatkosopimuksen.