Vegasin huippuvahti älyttömässä vireessä- Yksi NHL:n pudotuspelien ykköspelaajista

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Vegas Golden Knights on jatkanut ilmiömäistä tulokaskauttaan voittamalla kaikki kolme pudotuspeliotteluaan Los Angeles Kingsiä vastaan.

Monet miettivät kuumeisesti edelleen syitä siihen, miten tulokasseura pystyy välittömästi olemaan näin iskukykyinen joukkue ilman suuria heilahteluita.

Yksi isoimmista syistä löytyy, kun pohditaan jääkiekon perusasioita. Voittavalla maalivahdilla pääsee jo yllättävän pitkälle, ja Vegasin Marc-Andre Fleury on ollut koko kevään suorastaan ilmiömäinen.

Vegasin tuki ja turva johtaa lähes kaikkia NHL:n pudotuspelien tilastoja. Kolmen voiton lisäksi kokeneen huippuvahdin torjuntaprosentti on tasan 97. Kolmessa ottelussa selän taakse on mennyt vain kolme osumaa.

Fleury ei pelkästään ole antanut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa, vaan on pystynyt nollaamaan lähes täysin Kingsin tähtipelaajat.

Ja se kokemus. Kolme Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin  kanssa juhlineella 33-vuotiaalla vahdilla on aktiivimaalivahdeista eniten voittoja NHL:ssä.

Fleury on pelannut 118 playoff-matsia ja torjunut niistä 65 voittoa. Nollapelejä on 11, mikä on myös kovin lukema kaikista tällä hetkellä pelaavista maalivahdeista.

Vegasin joukkue Fleuryn edessä ei ole näyttänyt mitään merkkejä hyytymisestä pitkän kauden aikana. Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle joukkue yltää, kun ykkösvahtikin on täydessä liekissä tolppien välissä.

 

Henri Havusela

 

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia