Toronto Maple Leafsin hyökkääjän Patrick Marleaun nimi on ollut NHL:ssä viime päivinä otsikoissa erikoisesta syystä.

38-vuotias Marleau paljasti medialle keskiviikkona, että hän otti kahdeksan vuotta sitten tavaksi riisua aina toisella erätauolla kaikki pelivarusteensa pois ja käydä pikaisesti jääkylvyssä ennen kolmannen erän alkua.

– Kun tulin NHL:ään täällä oli kavereita, jotka riisuivat varusteensa kesken pelin ja kävivät suihkussa. Silloin ajattelin, että: ”nämä kaverit ovat hulluja.” Marleau naureskeli TSN:n haastattelussa.

NHL:ssä urallaan 1573 runkosarjaottelua sekä 177 pudotuspeliottelua pelannut legendaarinen hyökkääjä on nyt yksi näistä ”hulluista.”

– Ja tässä nyt olen… Hypin jääkylmään ammeeseen. Se virkistää minua. Minusta tuntuu sen jälkeen, kuin menisin jäälle ensimmäisessä erässä. Se on niin hyvä tunne, kun pääset takaisin jäälle kolmannessa erässä ja olosi on virkeä, Maple Leafs -konkari kertoo.

Jääkylpy selvästikin toimii, koska Marleau on pelannut yhteensä huimat 704 peräkkäistä ottelua ilman loukkaantumisia tai muita estymisiä. Hän on NHL:n aktiivipelaajien teräsmiestilaston toisena heti 712 peräkkäistä ottelua tahkonneen Keith Yandlen perässä.

Marleau ei ole ainut Maple Leafsin pelaaja, jolla on outoja tottumuksia kesken ottelun. Hyökkääjä Mitch Marnerilla oli junioriaikoina erikoinen tapa syödä aina pussi Skittles-karkkeja toisella erätauolla. Tultuaan NHL:ään, hän on siirtynyt ”aikuisempaan” versioon, kun hän juo nykyään aina yhden Red Bull -energiajuoman ennen kolmatta erää.

Marner on kokeillut muutamaan otteeseen Marleaun suosimaa jääkylpyä toisella erätauolla, mutta vakituista tapaa tästä ei 20-vuotiaalle nuorukaiselle ole vielä kuitenkaan tullut.

– Kokeilin muutaman kerran ja sitten lopetin sen. Päätin, että olen liian laiska siihen – ottamaan varusteita pois päältä ja kaikkia niitä juttuja, Marner virnuili.

Maple Leafsin pukukopissa Marleaun tapa on herättänyt melkoista ihmetystä.

– Mietin, että hän on hullu. Mutta hän on ollut NHL:ssä jo niin pitkään, että hän tietää mikä hänen kohdallaan toimii. Tämä on vain esimerkki siitä, kuinka kova ammattilainen hän on, Morgan Rielly kehui pelitoveriaan.

Leafs-hyökkääjä Nazem Kadri ei ole vielä valmis edes kokeilemaan jääkylpyä.

– Olin shokissa, kun näin sen (Marleaun rutiinin). Tuntuu, että siinä olisi niin paljon työtä minulle, jos joutuisin riisumaan ja pukemaan varusteet uudelleen. Kuinkakohan monta kertaa hän on tehnyt sen urallaan? Tämä näyttää kuinka rautainen ammattilainen hän on. Hän on valmis tekemään kaikkensa, jotta hän olisi parhaimmillaan, Kadri hehkuttaa.

Toisen erän päätyttyä Marleau on aina ensimmäisten joukossa pukukopissa.

– Se on hullua. Ennen kuin saan edes olkapääsuojia pois, niin hän on jo valmis menemään omaan kylpyläänsä. Ehkä kun alat olla jo tuon ikäinen, niin etsit mitä vain keinoa, jotta pysyt virkeänä, Kadri nauraa.