Philadelphia Flyersin alkukausi oli lupauksia herättävä, mutta nyt joukkue vaeltaa seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Flyersin ongelmana on ollut ennen kaikkea se, ettei se ole kyennyt pitämään johtoasemasta kiinni, kuten ei myöskään kääntämään tiukkoja otteluita edukseen. Näistä seitsemästä ottelusta oranssipaidat ovat johtaneet peräti viittä.

Pennsylvanialaisjoukkue onkin elänyt täysin ykköshyökkäysketjunsa Claude GirouxSean CouturierJakub Voracek varassa, toki myös Ivan Provorov ansaitsee kunniamaininnan, ja samaan aikaan valtaosa muista pelaajista on alisuorittanut pahemman kerran.

Yksi näistä alisuorittajista on ollut tähtihyökkääjä Wayne Simmonds.

Neljän viime kauden aikana yhteensä 120 runkosarjamaalia naulanneen kanadalaisen rinnalle ei olla Flyersin valmennusjohdon toimesta löydetty oikeita ketjukavereita ja sen myötä hänen lokakuussa käynnistynyt putki venyi peräti 15 ottelun mittaiseksi ennen päätöstään.

Philadelphiassa ollaankin varsin mielenkiintoisessa tilanteessa Simmondsin suhteen: mikäli joukkue ei taistele pelaajasiirtojen takarajan lähestyessä pudotuspelipaikoista, tuleeko seurassa erittäin pidetystä ”Simmeristä” kauppatavaraa?

Tämä on täysin mahdollista, sillä A: Simmonds täyttää ensi vuonna 30 vuotta (maalintekijöiden käyrä lähtee lähes poikkeuksetta laskemaan), B: Hänen varsin edullinen sopimuksensa kattaa enää ensi kauden ja C: Hän tarjoaisi melkoisen määrän rakennuspalikoita Flyersin käyttöön.

Simmondsin kauppaaminen on edellä mainituista syistä enemmän kuin potentiaalinen vaihtoehto Flyersin GM:nä toimivalle Ron Hextallille jo pelkästään sopimustilanteen vuoksi; seuralla on tulevaisuudessa lukuisia huippulupauksia kiinnitettävänään jatkosopimuksiin ja Simmondsin palkka olisi samaan aikaan todennäköisesti tuplaantumassa nykyisestä 3,98 miljoonasta dollarista.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Mikäli Simmonds todella päätyy pelaajamarkkinoille, ottajia on etenkin hänen luvattoman edullisen cap hitin myötä jonoksi asti, joskin hän saa sopimuspykälänsä sulkea pois 12 vaihtoehtoa.

Pölkyllä ei ole pelkästään Simmondsin pää, vaan myös päävalmentaja Dave Hakstolin asema seurassa on käymässä tappio tappiolta tukalammaksi.

Mikäli Hakstol saa jossain vaiheessa kenkää, todennäköisin vaihtoehto on erinomaista työtä Flyersin nuorten pelaajien kanssa tehnyt Scott Gordon, joka valmentaa seuran farmijoukkuetta ja on toiminut NHL-tasolla New York Islandersin päävalmentajana.