NHL:ssä on laitettu jakoon sen ensimmäisen kuukauden, eli siis toisin sanoen lokakuun, tähdet.

Kunnian sai kolme eri pelaajaa, ja tällä kertaa on todettava, että valinnat osuivat täysin nappiin. Toki jokaisella on omat makunsa ja jossitelulta ei tulla tälläkään kertaa välttymään.

Joka tapauksessa kuukauden ensimmäinen tähtönen meni tällä kertaa Tampa Bay Lightningin Steven Stamkosille, joka pelasi lokakuussa 13 ottelua. Näissä kanadalaistähti iski täysin käsittämättömät tehot, 6+18.

Toisena tähtenä oli taasen hänen ketjukaverinsa Nikita Kucherov, joka on viimeistään nyt vakiinnuttanut paikkansa NHL:n suurimpien tähtien joukossa.

Kucherov pelasi menneen kuun aikana samaisen ottelumäärän, tehden näissä 13 maalia(!) ja yhteensä 21 tehopistettä. Kucherov on artikkelin kirjoitushetkellä NHL:n maalipörssin kärjessä.

Kuukauden kolmas tähti meni sentään Tampan ulkopuolelle, sillä St. Louis Bluesin Jaden Schwartz vei ”pystin” nimiinsä.

25-vuotias kanadalaislaituri pelasi lokakuussa niin ikään 13 ottelua, joissa hän keräsi tililleen tehot 8+9.

Suoraan sanoen jos jonkin valinnoista haluaa väkisin kyseenalaistaa, olisi se juuri Schwartzin valinta kolmanneksi tähdeksi. Valinta ei missään nimessä ollut väärä, mutta rehellisyyden nimissä myös sen olisi voinut jakaa juuri esimerkiksi Lightning-pelaajalle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nimittäin salamapaitojen venäläisvahti Andrei Vasilevskiy teki lokakuun aikana NHL-historiaa, voittaen kuun aikana käsittämättömät kymmenen ottelua.

NHL:n historian aikana vain kaksi muuta maalivahti, Craig Anderson ja Manny Legace, ovat onnistuneet voittamaan lokakuussa yhtä paljon pelejä.

Vasilevskiy pelasi kaiken lisäksi lokakuussa 11 ottelua, joista hän hävisi siis vain yhden. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,7, minkä lisäksi hän oli NHL:n ykkönen (voittojen lisäksi) torjunnoissa (341) sekä kohti tulleissa laukauksissa (368).