NHL:n päätöksestä olla lähtemättä olympialaisiin on kuultu kyllästymiseen asti, mutta ensimmäistä kertaa joku sanoo konkreettisesti ääneen, mistä on kyse.

Ilman faneja ei olisi NHL:ää. Ilman pelaajia ei olisi NHL:ää.

Tämän pitäisi olla se ajatusmaailma NHL:n päättäjien keskuudessa, kun he tekevät niinkin suuria päätöksiä kuin olympialaisiin lähteminen. Ja kyllä, bisnes on bisnestä, jossa vain rahalla on merkitystä, mutta sitten on se imago.

Joskus siis taloudelliset tappiot ovat perusteltavissa, jos ne edistävät sitä isompaa kuvaa.

Ja, kuten pelaajat ovat sen lukuisia kertoja ääneen sanoneet, niin NHL saa jääkiekon näyttäytymään todella huonossa valossa, kun parhaita pelaajia ei päästetä maailman puhuttavimpaan ja upeimpaan jääkiekkoturnaukseen.

Herranjestas, maailman upeimpaan urheilutapahtumaan.

Mutta eipä NHL ainakaan piilottele enää millään tavoin varjossa kaikelta, kiitos Pioneer Pressille avautuneen Minnesota Wildin omistavan Craig Leipoldin.

”Viimeisen vuoden aikana on ollut paljon huhuja, joiden mukaan liiga olisi harkinnut asiaa uudestaan. Ne (huhut) ovat olleet kuitenkin täysin valheellisia. Päätöksen pyörtämisestä ja menemisestä olympialaisiin ei missään vaiheessa käyty edes keskusteluita.

Etelä-Korea ei meidän silmissämme lisää pelin tai brändimme arvoa, emmekä tule sulkemaan liigaa sellaisen takia.

Ehkä olympialaiset Kiinassa ovat eri asia. Meidän täytyy tarkastella, millaista arvoa olympialaiset tuovat brändillemme. Jos nyt oltaisiin esimerkiksi Vancouverissa, olen varma, että osallistuisimme, koska siinä olisi paljon järkeä. Meille se päätös, että sulkisimme liigan ja ottaisimme riskin päästäessämme pelaajamme sinne – siitä täytyy olla arvoa bisneksellemme tehdäksemme niin.”

[readmore from=”olympialaiset”]

Sieltä se tuli ja vieläpä painettuna versiona. Raha astui peliin, politiikka astui peliin – pelaajista viis, faneista viis.

Mutta hei, onhan meillä World Cup.

FAIL. Pelkkä rahantekokone.

Eihän se ihan oikeasti edes kiinnosta ketään. Ei edes pelaajia.

Ei ainakaan ilman olympialaisia.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.