Florida Panthersin pelaajat, kuten myös henkilökunta, on lennätetty Bostoniin Irma-hurrikaanin alta.

Panthers-lupausten oli määrä osallistua viikonloppuna neljän seuran harjoitusturnaukseen, jossa olisivat pelanneet pantteripaitojen lisäksi Tampa Bay Lightning, Nashville Predators ja turnausisäntä Washington Capitals.

Turnaus oli tarkoitus järjestää Floridassa, mutta viitosluokan hirmumyrskyn lähestyessä Manner-Yhdysvaltoja turnaus jouduttiin perua. Turnauksen peruuttaminen tarkoitti sitä, että peräti kuusi suomalaispelaajaa menetti samalla melkoisen näytönpaikan (lue lisää täältä).

Nyt tilanne on kuitenkin mennyt vieläkin kaoottisemmaksi, sillä Irma-hurrikaani on aiheuttanut sellaista tuhoa, että mikäli se iskee myös Floridaan, kuten on ennakoitu, kukaan ei ole turvassa. Niinpä Panthers-organisaatiossa tehtiin tänään kova ratkaisu ja kaikki seuran pelaajat sekä henkilökunta lennätettiin Bostoniin.

Miami Heraldin toimittaja George Richards kertoo evakuoitavien Panthers-jäsenten määrän olevan suunnilleen 80 ja heidän joukossaan ovat muun muassa tähtipelaajat Aleksander Barkov, Vincent Trocheck ja Roberto Luongo. Vaikka Panthersin harjoitusleiri ei ole vielä käynnistynyt, olivat he jo saapuneet Floridaan etukäteen.

– Kiitos Dougie ja Vinnie. Pysytelkää turvassa, Barkov kiitteli Twitter-tilillään evakuoinnista Panthersin omistavia Doug Cifua ja Vincent Violaa.

Muista suomalaisista evakuoinnin kohteeksi joutuivat ainakin Aleksi Heponiemi, Sebastian Repo ja Juho Lammikko. Juuri heidän oli tarkoitus olla mukana Panthersin lupaavien pelaajien harjoitusturnauksessa. Sen sijaan se ei ole tiedossa, onko mukana myös Henrik Borgström ja Henrik Haapala.

Irma-hurrikaanin tuulennopeuden kerrotaan olevan lähes 70 metriä sekunnissa ja toistaiseksi se on raivannut edestään lähestulkoon kaiken, mitä eteen on tullut. Satelliittikuvat ovatkin paljastaneet sen olevan pinta-alaltaan Ranskan kokoinen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.