Manner-Yhdysvaltojen rannikkoa, ja tarkalleen ottaen Floridaa, lähestyvä Irma-hurrikaani on luokiteltu viitosluokan hirmumyrskyksi.

Kaikkein parhaimmin kyseisen luokituksen vakavuutta kuvaa se, että elokuussa Teksasissa riehunut Harvey-hurrikaani oli nelosluokan hirmumyrsky ja se jätti yli 300 000 kotitaloutta ilman sähköjä, aiheutti ylipäätään valtavat määrät tuhoa ja vaati useita kymmeniä kuolonuhreja.

Floridassa oli määrä järjestää 9.-12. syyskuuta lupaavien pelaajien turnaus, johon ilmoittautuivat Panthersin lisäksi Tampa Bay Lightning, Nashville Predators ja turnauksen isäntänä toiminut Washington Capitals.

Nyt tuo turnaus on kuitenkin peruttu, eikä ihme, sillä Irman tieltä on evakuoitu muun muassa turisteja Floridan Key Westissä, joka on aivan Yhdysvaltojen eteläisimmässä kärjessä sijaitseva suosittu lomakohde.

Turnauksen peruuntuminen koskettaa myös suomalaispelaajia, sillä esimerkiksi Panthers ilmoitti turnausrosteriinsa Aleksi Heponiemen, Juho Lammikon ja Sebastian Repon.

Lightningin rosteriin nimettiin puolestaan Otto Somppi ja Jonne Tammela sekä Predatorsin vastaavaan Joonas Lyytinen. Capitals ei puolestaan koskaan ehtinyt julkaisemaan rosteriaan turnaukseen.

Luonnollisesti jääkiekkoon liittyvän harjoitusturnauksen peruuntuminen on vain neula heinäsuovassa, sillä Irma-hurrikaanin ennustetaan olevan pahin Atlantin puoleisen rannikon hirmumyrsky yli vuosikymmeneen.

Me kuitenkin olemme jääkiekkosivusto, joten jääkiekkoilullisesta näkökulmasta katsottuna tämä vie valitettavasti oivan näytönpaikan useilta lupaavilta pelaajilta, muun muassa edellä mainituilta suomalaisilta. Nähtäväksi jää, että yrittävätkö kyseiset neljä seuraa löytää vielä uuden pelipaikan kyseiselle harjoitusturnaukselle.

Turnauksen peruuntimisesta raportoi muun muassa The Washington Post.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.