Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakalle mennyt kausi oli suorastaan katastrofaalinen, sillä hän istui ison osan peleistä katsomossa.

Kaikki käynnistyi hyvin, sillä Jokipakka oli alkukaudesta Calgary Flamesin luotettavimpia pakkeja, muiden kavereiden sukeltaessa vierellä. Albertalaisseura ajautui kuitenkin tappioputkeen, sitä seurasi kokoonpanomuutoksia ja tätä kautta suomalainen ajautui seurassa sivuraiteille.

Lopulta Jokipakka kaupattiin NHL:n Trade Deadlinella Ottawa Senatorsiin, mutta lähtöasetelmat olivat alusta asti selvät: hän oli nokkimisjärjestyksessä seuran yhdeksäs puolustaja, ja kun pelaavia pakkeja on yleensä kerralla se kuusi, oli nousu ylöspäin mahdotonta.

Kauden päätyttyä moni piti varmana sitä, että 26-vuotiaalla Jokipakalla olisi edessään siirto takaisin Eurooppaan. Nämä näkemykset vain vahvistuivat, kun häntä ei kiinnitetty mihinkään NHL-seuraan vapailla pelaajamarkkinoilla.

Sopimusuutisia Euroopan suunnalta ei kuitenkaan kantautunut missään vaiheessa, vaan Jokipakka jäi maltillisena odottamaan omaa saumaansa. Lopulta se sauma tarjoutui, kun Washington Capitals teki tänään hänen kanssaan tryout-sopimuksen.

Capitals menetti viime kauden jälkeen alakerrastaan Nate Schmidtin ja Kevin Shattenkirkin, joten sinällään tryout-mahdollisuuden käyttäminen nimenomaan Washingtonissa saattaa olla nerokas veto. Tällä hetkellä Capitalsilla on NHL-sopimukset vain viiden puolustajan kanssa, joten kuudennelle kaverille on siis huutava tarve.

Samalla hän pääsisi kilpailukykyiseen seuraan ja parhaassa tapauksessa siis pelaamaan Alexander Ovechkinin ja Nicklas Bäckströmin kaltaisten supertähtien kanssa.

Samalla tryout-sopimuksen turvin hän antaa myös näyttöjä muille seuroille. Esimerkiksi viime vuonna Lauri Korpikoski oli mukana Flamesin harjoitusleirillä, mutta päätyi allekirjoittamaan pelaajasopimuksen Dallas Starsin kanssa.

Jokipakka on pelannut NHL-urallaan 150 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä pisteet 3+25=28. Flamesin ja Senatorsin ohella hän on edustanut Dallas Starsia, jossa hän tulikin tunnetuksi äärimmäisen luotettavana peruspuolustajana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.