Columbus Blue Jackets ei ole edelleenkään päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, Alexander Wennbergin ja Josh Andersonin kanssa.

Kun Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen oli viime viikolla vieraana seuran ”kysy ja vastaa” -tyylisessä tilaisuudessa, hän kaavaili jo joukkueensa ensi kauden ylivoimaosastoa, jossa yksi kolmesta tärkeimmästä palasesta oli Wennberg.

Tuosta päätellen jatkosopimuksen voitiin olettaa syntyvän hyvinkin nopeasti, mutta ohiolaisseuran suunnalta ei ole näiden asioiden tiimoilta kantautunut edelleenkään mitään uutisia, tai ainakaan positiivisia sellaisia.

Sen sijaan tänään tuli niitä negatiivisia, jotka ajoivat Blue Jackets -fanit enemmän tai vähemmän paniikkitilaan.

Andersonin agenttina toimiva Darren Ferris nimittäin vahvisti The Athleticin toimittajana työskentelevälle Aaron Portzlinelle, että hän suunnittelee Andersonin siirtyvän Sveitsiin pelaamaan.

– Ei tämä ole millään tavalla henkilökohtaista. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Anderson tarvitsee paikan, jossa pelata ja sitä kautta olla valmiina.

Kekäläinen avasi neuvottelujen taustoja ja paalutti, etteivät he missään nimessä hae jatkosopimuksia minkäänlaisilla ryöstöhinnoilla pelaajia kohtaan.

– Emme luonnollisestikaan pyydä ketään tekemään epäreiluja sopimuksia. Mutta meillä ei ole vaihtoehtoja, sillä meidän on katsottava isoa kuvaa ja pidettävä huoli siitä, että me saamme pidettyä joukkueen ytimen yhdessä.

– Jos siis maksamme ylihintaa pelaajille siksi, että pidämme heistä ja he ovat hyviä tyyppejä… Mikäli teemme sen pariin kertaan, yhtäkkiä löydämme itsemme tilanteesta, jossa meidän on kaupattava joku, koska palkkakaton alla ei ole tilaa.

Todella eriskummallinen kesä

Wennberg pelasi viime kaudella 80 NHL:n runkosarjaottelua ja teki niissä erinomaiset tehot 13+46=59. 22-vuotias ruotsalainen onkin nostanut kausi kaudelta ennätyspistemääräänsä ylöspäin lähes 20 pykälällä ja hän on eittämättä seuran tulevaisuus sentteriosastolla.

23-vuotiaalle Andersonille otteluita kirjattiin viime kaudella, joka oli myös hänen varsinainen tulokaskautensa, 78 kappaletta ja hän teki niissä tehopisteet 17+12=29.

Kun siis katsoo kaksikon merkitystä joukkueelleen, ei ole ihme, mikäli yleinen paniikkitila on alkanut vallata Columbusta.

NHL:n kesään on oleellisesti liittynyt juuri nuorten pelaajien jatkosopimukset. Osa heistä, kuten esimerkiksi Edmonton Oilersin Leon Draisaitl, ovat jo löytäneet yhteisymmärryksen seuran kanssa, mutta tähän ajankohtaan peilaten kovia nuoria tähtiä on poikkeuksellisen paljon edelleen ilman jatkosopimuksia.

Wennbergin ja Andersonin ohella tähän kastiin lukeutuvat nimittäin Boston Bruinsin David Pastrnakin, Vancouver Canucksin Bo Horvatin, Calgary Flamesin Sam Bennettin, Detroit Red Wingsin Andreas Athanasioun, Colorado Avalanchen Nikita Zadorovin ja Minnesota Wildin Marcus Folignon kaltaiset nimet.

EDIT [02.09.2017, 05:43]: Wennberg allekirjoitti muutama tunti artikkelin julkaisun jälkeen jatkosopimuksen Columbuksen kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.